allnews-epirus

Δρόμος "καρμανιόλα" απο Λύγγο μέχρι την Εγνατία - Διαμαρτυρίες κατοίκων για τα φορτηγά




Δρόμος "καρμανιόλα" έγινε πλέον ο επαρχιακός απο τον Λύγγο του Δήμου Ζίτσας, μέχρι την Εγνατία Οδό. 
Χωρίς συντήρηση ή διανοίξεις, παραμένει ο ίδιος για δεκαετίες, με την διαφορά οτι τώρα έχει αυξημένη κίνηση, κυρίως απο νταλίκες, που τον χρησιμοποιούν, ακολουθώντας το νέο δρόμο απο την Ζωοδόχο προς Γραμμενοχώρια, εξυπηρετώντας και την ΒΙ,ΠΕ.

Πυκνώνουν οι διαμαρτυρίες κατοίκων των χωριών στα Γραμμενοχώρια για τα φορτηγά που αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες, ακόμη και στο παλιό και επικίνδυνο τμήμα απο Λύγγο μέχρι Τύρια. 

Οι περισσότερες καταγγελίες αφορούν νταλίκες- μεταφοράς χωμάτων και πέτρας από τα νταμάρια προς την Τύρια, μερικά απο τα οποία δεν χρησιμοποιούν τους ειδικούς μουσαμάδες που αποτρέπουν την διασπορά πετρών ή χωμάτων που μεταφέρουν στο οδόστρωμα.
Αποτέλεσμα της ταχύτητας ήταν και η ανατροπή ενός φορτηγού στον παλιό δρόμο Λύγγου - Τύριας. ενώ αποτράπηκε στο σημείο αυτό και τροχαίο με επιβατικό αυτοκίνητο.

Ταυτόχρονα Δήμος ή Περιφέρεια, μέχρι να βρεθούν οι πόροι για την συνέχιση του νέου τμήματος απο τον Λύγγο μέχρι την Εγνατία, θα πρέπει να προχωρήσουν στην συντήρηση και διάνοιξη του δρόμου στα επικίνδυνα σημεία.






Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη