allnews-epirus

«Πεθαίνοντας στο γέλιο», το ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου σε Άρτα και Πρέβεζα


Το τελευταίο ντοκιμαντέρ του, «Πεθαίνοντας στο γέλιο», θα παρουσιάσει σήμερα στην Πρέβεζα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, σε εκδήλωση της Κινηματογραφικής Λέσχης και του Δήμου. Η ταινία προβλήθηκε προχθές και στην Άρτα, στο πλαίσιο εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του ευρωβουλευτή.

Το «Πεθαίνοντας στο γέλιο» είναι ένα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, που αναφέρεται στην πολιτική σάτιρα ως όπλο , εργαλείο πολιτικού αγώνα. Πρόκειται 4 παράλληλες ιστορίες που μπλέκονται η μία με την άλλη, τρεις αστείες και μια τραγική ιστορία.

«Το γέλιο με το κλάμα πάνε μαζί. Το γέλιο είναι το αντίδοτο στον πόνο ή στην τραγωδία», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κούλογλου και προσθέτει: «Είναι μια μεγάλη φάρσα που κάναμε στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και κινηματογράφησα. Μια ομάδα ακτιβιστών στο Βέλγιο οι οποίοι κάνουν πλάκες, ένα διάσημο γκρουπ Αμερικανών ακτιβιστών, ένας Γερμανός ευρωβουλευτής που έχει εκλεγεί με ένα χιουμοριστικό κόμμα στο Ευρωκοινοβούλιο και η τραγική ιστορία, αυτή του Charlie Ηebdo, όπου δολοφονούνται για κάποια χιουμοριστικά σκίτσα».

Η ταινία έχει παρουσιαστεί επίσης στην Ευρώπη, ενώ θα προβληθεί και από την ΕΡΤ.

Εξάλλου, χθες το βράδυ στη Φιλιππιάδα, ο Στέλιος Κούλογλου παρουσίασε το βιβλίο του "Μαρτυρίες από την δικτατορία και την Αντίσταση", σε εκδήλωση που οργάνωσε ο σύλλογος "Περί βιβλίου". Στις σελίδες του καταγράφονται 70 μαρτυρίες, προσωπικές αφηγήσεις, από πρωταγωνιστές της Αντίστασης και άγνωστους ήρωες, αλλά και από ανθρώπους που συμμετείχαν στη διοργάνωση του πραξικοπήματος, καθώς και από διπλωμάτες που υπηρετούσαν τότε στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη