allnews-epirus

Ν. Γκόντας: Σοβαρή και αρνητική η εξέλιξη για τον μεγάλο Δακτύλιο της πόλης



Σοβαρή και αρνητική εξέλιξη για το Δήμο Ιωαννιτών, χαρακτήρισε ο κ. Ν. Γκόντας την ακύρωση της απόφασης του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας, εκ μέρους του αρμόδιου υπουργού κ Σταθάκη, η οποία  αναφέρονταν στους περιβαλλοντικούς όρους για το έργο «Ολοκλήρωση μεγάλου Δακτυλίου Πόλης Ιωαννίνων (Κόμβος Πανηπειρωτικού Σταδίου – Κόμβος Βογιάννου), ύστερα από προσφυγή κατοίκων της πόλης.
 «Για μια ακόμη φορά τα γρανάζια της γραφειοκρατίας έρχονται να ακυρώσουν ένα σημαντικό έργο για την πόλη μας. Όσοι προσπαθούν να εμποδίσουν ένα τόσο  σημαντικό έργο,  είναι εχθροί αυτής της πόλης. Εμείς το ζήσαμε αρκετά έντονα κατά την δική μας θητεία και μάλιστα από τα ίδια ντόπια πρόσωπα, όταν κατασκευάζαμε την Κενάν Μεσσαρέ.  Είναι μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη αυτή και πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα και να συνεχιστεί ομαλά το συγκεκριμένο έργο. Κανείς δεν  έχει το δικαίωμα να στερήσει την πόλη μας  από μια τέτοια παρέμβαση. Έγκαιρα η παράταξή μας είχε επισημάνει τους κινδύνους,  κάτι που η Δημοτική Αρχή δεν είχε λάβει υπ όψιν της και τώρα αναγκάζεται να αντιμετωπίσει το ζήτημα από την αρχή. Σε αυτή την προσπάθεια δεν έχει κανείς  μας την πολυτέλεια να μείνει αμέτοχος, διότι κάθε έργο που γίνεται μένει στην πόλη και στους πολίτες. Από τους ίδιους καταγγέλοντες, στο παρελθόν,  με τις δήθεν υπογραφές εκατοντάδων συμπολιτών, πολέμησαν το μεγάλο έργο της Κενάν Μεσσαρέ, που τελικά αποδείχτηκε τόσο σημαντικό για τα κυκλοφοριακά ζητήματα της πόλης, της οποίας κυρίως αποσυμφόρησε το κέντρο. Μάλιστα δύο εξαίρετοι υπάλληλοι του Δήμου υπέστησαν ταλαιπωρίες από αυτές τις καταγγελίες. Εμείς δεν υιοθετούμε  τέτοιες τακτικές και θα βρισκόμαστε πάντα απέναντί τους,  αν μάλιστα στην συγκεκριμένη περίπτωση της ακύρωσης του έργου του μεγάλου δακτυλίου, έχουν εμπλοκή και πολιτικά πρόσωπα, τότε θα πρέπει να γίνουν οι ανάλογες συστάσεις και  καταγγελίες. Έχει παραγίνει το κακό με τις καταγγελίες, οι οποίες  στερούν την πόλη μας από έργα. Σε περίπτωση δε που έχουν πλαστογραφηθεί υπογραφές και συμμετοχές καταγγελόντων, τότε η νομική υπηρεσία του Δήμου θα πρέπει να αναλάβει δράση. Ως τόσο η παράταξη μας δηλώνει συμμετοχή σε διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία θα επικοινωνήσει με κάθε αρμόδια αρχή, για να αποτραπεί κάθε καθυστέρηση στην κατασκευή του έργου. Εμείς δεν πρόκειται να γίνουμε πολέμιοι και αρνητές σε κάθε καλό που πάει να γίνει στη πόλη μας και που θα λειτουργίσει προς όφελος των πολιτών» 
.Αυτή ήταν η τοποθέτηση του επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ και πρώην Δημάρχου κ. Νίκου Γκόντα, απαντώντας στον Δήμαρχο, ο οποίος είχε ανακοινώσει στο σώμα την δυσάρεστη  εξέλιξη στο έργο Μεγάλος Δακτύλιος –Γεννηματά-Πανειπηρωτικό. Ο κ. Γκόντας συνέστησε αυστηρή παρακολούθηση  εκ μέρους των υπηρεσιών του Δήμου την ωρίμανση όλων των έργων, για να αποφεύγονται παρόμοιες  δυσάρεστες  καταστάσεις.

Στην συνέχεια ο κ. Γκόντας αναφέρθηκε στη θέση ευθύνης που πήρε η παράταξή του την περίοδο κατά την οποία προέκυψε το πρόβλημα υδροδότησης της πόλης, επισημαίνοντας την έλλειψη  έγκαιρης ενημέρωσης του κοινού από πλευράς δήμου και ΔΕΥΑΙ. « Τηρήσαμε θέση ευθύνης και δεν προσφύγαμε σε τακτική  κινδυνολογίας ,η οποία θα έφερνε αναστάτωση στους συμπολίτες μας. Παρά τις αντιρρήσεις μας και τις ενστάσεις μας  για τον τρόπο λειτουργίας της ΔΕΥΑΙ, εν τούτοις είναι άδικο να μιλάει κανείς για μη έλεγχο της ποιότητας του νερού που φτάνει στις βρύσες μας. Στην ενημέρωση λέμε ναι λέμε όχι στην κινδυνολογία. Το αντιμετωπίσαμε και εμείς  στις μέρες μας το ζήτημα αλλά και ενημερώσαμε έγκαιρα τους πολίτες και αποκλείσαμε την υδροδότηση της πόλης από την συγκεκριμένη πηγή. Χρέος όλων μας να λέμε την αλήθεια και να αναλαμβάνουμε ευθύνες και όχι να κινδυνολογούμε> κατέληξε ο κ. Γκόντας.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη