allnews-epirus

"ΠΝΙΓΜΕΝΟ" ΣΤΑ ΧΟΡΤΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΕΠΕΙΓΕΙ Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ...


 Πνιγμένο στα χόρτα το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, δίνει μια εικόνα εγκατάλειψης σε όσους φθάνουν σε αυτό, κυρίως απο το εξωτερικό, πέρα απο τους κινδύνους για φωτιά και συγκέντρωση πουλιών, τώρα που τα φυτά λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων έχουν μεγαλώσει πολύ.

Φωτό: Το "τραυματισμένο" απο την "συγκρουσή του" με μεγάλο πουλί Αιρμπας Α-320 με ορατή την ζημιά (βαθούλωμα) στο ρύγχος, που προκάλεσε ζημιά στο ραντάρ του και το καθήλωσε το αεροδρόμιο Ιωαννίνων περίπου 36 ώρες, μέχρι την επιδιόρθωσή του...

Το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, δεν διαθέτει ειδικό χορτοκοπτικό όχημα για καθαρισμό των χόρτων και θάμνων σε όλη την έκταση του αεροδρομίου, που είναι αρκετά χιλιόμετρα αφού μόνο το μήκος του διαδρόμου φθάνει τα τα 2,4 χλμ. 
Στην περίπτωση αυτή την λύση μπορούν να την δώσουν μόνο οι Δήμοι Ιωαννίνων και Χίτσας ή η Περιφέρεια που διαθέτουν οχήματα χορτοκοπτικά και ειδικευμένο προσωπικό.


Αυτή την περίοδο, ο καθαρισμός των χόρτων στο αεροδρόμιο, επείγει κυρίως για να απογεύγεται η συγκέντρωση πουλιών, που είναι σοβαρές απειλές για τα αρεοπλάνα που προσγειώνονται και απογειώνονται.
Τα πουλιά αποτελούν έναν από τους βασικούς «πονοκεφάλους» στα αεροδρόμια ανά τον πλανήτη, καθώς η είσοδός τους στους κινητήρες ή η πρόσκρουσή τους στο κόκπιτ κ.λ.π.
Το προχθεσινό περιστατικό με το Aιρμπάς της Small Planet που συγκρούστηκε με πουλί κατά την προσγείωσή του, με αποτέλεσμα να καθηλωθεί για 36 ώρες στο αεροδρόμιοο μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά στο ραντάρ του, αναγκάζει πλέον τους υπευθύνους να λάβουν πρόσθετα μέτρα και πέρα απο τον καθαρισμό των χόρτων, θα απαιτηθούν και ειδικά μηχανήματα - κρότου που θα διώχνουν τα πουλιά. 
Η αρχή όμως και μάλιστα επειγόντως πρέπει να γίνει με τον καθαρισμό των χόρτων, που στην κυριολεξία, "πνίγουν" το αεροδρόμιο,


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη