allnews-epirus

Η Vulkan Air περιγράφει την περιπέτεια του Α320 στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, μετά την σύγκρουσή του με πουλί....


φωτο:Το "πληγωμένο" Α-320 καθηλωμένο στο αεροδρόμιο, μετά την "σύγκρουσή"  του με το πουλί...

Ένα πουλί, μπορεί να προκαλέσει μεγάλη οικονομική ζημιά σε μια αεροπορική εταιρεία, αν σε ενα αεροδρόμιο συγκρουστεί με αεροπλάνο στη διαδικασία προσγείωσης ή απογείωσης. 
Συνεβη την περασμένη βδομάδα στο αεροδρόμιο των Ιωανννίνων και καθηλώθηκε για 37 ώρες ένα Αιρμπάς Α320 στο έδαφος για 37 ώρες μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά. 
Η εταιρεία  Vulkan Air που ανέλαβε την μεταφορά του ανταλακτικού (νέο ρύγχος) για την αποκατάσταση της ζημιάς στο αεροπλάνο της Small Planet, με ανακοίνωσή της, περιγράφει τον αγώνα δρόμου που έγινε μέχρι να ξαναπατάξει το Αιρμπας. Γράφει λοιπόν:

"Πριν από λίγες μέρες "φιλήσαμε" ένα πουλί στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων στην Ελλάδα. Η μοίρα του πουλιού είναι άγνωστη. Ωστόσο, το φτωχό LY-SPF (Αιρμπας Α320), χρειάστηκε κάποια σοβαρή συντήρηση και μια καινούργια μύτη, η οποία οδήγησε σε μια επική προσπάθεια - η μύτη του αεροσκάφους δεν είναι κάτι που μπορείτε εύκολα να πάρετε και να επισυνάψετε.

Μετά από μια έντονη αναζήτηση βρήκαμε το απαραίτητο μέρος στην ... Ιρλανδία. Ξέρετε, αυτή είναι η αρχή. Τα Ιωάννινα είναι μια πόλη μικρή για να περιμένουν οποιαδήποτε προγραμματισμένη δραστηριότητα αεροπλάνου φορτίου, οπότε έπρεπε να χρεωθούμε και ένα αεροπλάνο φορτίου. Βρέθηκε στο Shannon, ο AN-26B (αεροσκάφος Αντόνωφ) πέταξε στο Δουβλίνο, φόρτωσε τη μύτη και πήγε στα Ιωάννινα με στάση καυσίμου στο αεροδρόμιο του Ζάγκρεμπ. Στα Ιωάννινα, μηχανικοί της αεροπορίας που έφεραν εκεί από 3 διαφορετικούς σταθμούς ήταν ήδη σε αναμονή, έτοιμοι για τη δουλειά.


Φωτό: Το "Αντόνωφ" που μισθώθηκε να μεταφέρει τη νέα μύτη του Α320...


Ενώ οι τεχνικοί συνεργάτες δούλευαν για τη μύτη, ο προγραμματισμός και ο έλεγχος λειτουργιών έκαναν το καλύτερο δυνατό για να διατηρήσουν το χρονοδιάγραμμα των πτήσεων - όπως ίσως γνωρίζετε, στην αεροπορία, όλες οι πτήσεις έχουν προγραμματιστεί εκ των προτέρων και ένα αεροσκάφος εκτός λειτουργίας έχει ως αποτέλεσμα ένα φαινόμενο ντόμινο με πολλές άλλες πτήσεις που καθυστερούν. Ενώ κάναμε αναδιάρθρωση πτήσεων, τα μέλη του πληρώματος υποβάλλονται σε αλλαγές, καθώς και μερικοί άνθρωποι βρίσκονται σε μια κατάσταση όπου πρέπει να φορτώσετε τις αποσκευές σας σε 15 λεπτά και να μεταβείτε σε άλλη χώρα. Για να αποφύγουμε μεγάλες καθυστερήσεις στις πτήσεις, έπρεπε ακόμη να πετάξουμε ένα πλήρωμα με ιδιωτικό αεροσκάφος από το Βίλνιους στο Γκντανσκ!
Ευτυχώς, η επική προσπάθεια ολοκληρώνεται και μετά από 37 ώρες εργασίας, το LY-SPF έχει μια νέα μύτη και είναι έτοιμο να απογειωθεί.

Παρεμπιπτόντως, οι εμφανίσεις πουλιών είναι ένα συνηθισμένο περιστατικό και δεν υπάρχει τίποτα το ανησυχητικό. - τα αεροπλάνα έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν σε τέτοιες επιπτώσεις χωρίς να βλάπτουν τους επιβάτες".


Η εταιρεία αναφέρεται μόνο στο τεχνικό πρόβλημα. Θα μπορούσε να προσθέσει και την ταλαιπωρία των 170 επιβατών που θα ταξίδευαν απο τα Γιάννινα προς την Στοκχόλμη, παραμένοντας εδώ για 37 ώρες με δύο διανυκτερευσεις, έξοδα διατροφής κ.λ.π. Ευτυχώς, είχαν ξεναγήσεις στην περιοχή και γνώρισαν τα αξιοθέατα των Ιωαννίνων, παρατείνοντας αναγκαστικά την παραμονή τους και μειώνοντας την ταλαιπωρία τους. Πάντως, δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους για την διήμερη παραμονή τους στα Γιάννινα....
Ένα πουλί λοιπόν, τα προκάλεσε όλα αυτά....Συμβαίνουν κι αυτά και κάθε άλλο πρόκειται για σπάνιο φαινόμενο, αφού καταγράφονται κάθε χρόνο εκατοντάδες παρόμοια σε όλα τα αεροδρόμια ...

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη