allnews-epirus

DU LAC : 20 ΧΡΟΝΙΑ "ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ" ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ...

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος


20 χρόνια λειτουργίας ενός ξενοδοχείου... Θα μπορούσε να μη απασχολεί κανένα, αλλά το θέμα διαφέρει, όταν το ξενοδοχείο αυτό έβαλε τις ισχυρές βάσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού μιας περιοχής σαν τα Γιάννινα. Και φυσικά δεν μπορεί να περάσει στα «ψιλά» μια τέτοια επέτειος....

Hotel Du LacAναμφίβολα πρόκειται για τη ναυαρχίδα του Γιαννιώτικου Τουρισμού. Όταν άρχισε την λειτουργία του πριν 20 χρόνια, η ξενοδοχειακή υποδομή των Ιωαννίνων, ήταν περιορισμένη, έχοντας στην κορυφή του ένα ήδη γηρασμένο «Ξενία» μειωμένων δυνατοτήτων κι αυτό.

Όταν άνοιξε τις πύλες του το Du Lac, αυτόματα επιτεύχθηκαν τουλάχιστον 7 στόχοι:

1)Τα Γιάννινα απέκτησαν το πρώτο 5στερο ξενοδοχείο τους.
2) Η πόλη και η ευρύτερη περιοχή, είχαν στην διάθεσή τους ένα από τα πλέον σύγχρονα και μεγάλα συνεδριακά κέντρα και μάλιστα σε ανεξάρτητο κτίριο, συν πολλές μικρότερες αίθουσες συνεδρίων στο κυρίως κτίριο.
3)Αξιοποιήθηκε η Ακτή Μιαούλη, που ήταν μια ξεχασμένη περιοχή με αγριόχορτα, θάμνους και σκουπίδια.
4)Άνοιξε τον δρόμο για νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις με δύο αξιόλογες 5στερες μεγάλες μονάδες, το Grand Serai και το Epirus Palace, κι άλλες μικρότερες, ενώ στα σκαριά είναι η κατασκευή μιας ακόμη μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας απο τον «Όμιλο Μήτση», στην Ακτή Μιαούλη.
5)Τα Γιάννινα έγιναν ένα ελκυστικό συνεδριακό κέντρο και κυρίως με συμμετοχή μεγάλων αριθμών συνέδρων, που μπορούν πλέον να φιλοξενήσουν  και τα άλλα ξενοδοχεία της πόλης. Δηλαδή το Du Lac με το μεγάλο του συνεδριακό κέντρο, προσφέρει πληρότητες και στα άλλα ξενοδοχεία της πόλης.
6) Άνοιξε τον δρόμο για Ποιοτικο Τουρισμό, που στη συνέχεια ακολούθησαν και τα άλλα ξενοδοχεία της πόλης, αναβαθμίζοντας της υπηρεσίες τους και σε πολλές περιπτώσεις με εκτεταμένες ανακαινίσεις και τα ξενοδοχεία χαμηλότερων κατηγοριών.
7)Το Du Lac αύξησε την τουριστική κίνηση στους επαγγελματίες της πόλης, πόσο μάλλον με τα μεγάλα συνέδρια, αφού όλοι, κινούνται στην πόλη για αγορές, διασκέδαση, επισκέψεις μουσείων κ.λ.π...
Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

Το Συνεδριακό Κέντρο...
Το πλέον θετικό για τα Γιάννινα, είναι οτι απο την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, το Du Lac έφερε στα Γιάννινα τον συνεδριακό τουρισμό, με συνεχώς αυξανόμενους αριθμούς. Πανελλαδικά είναι ένα απο τα 5 μεγαλύτερα ξενοδοχεία με τα περισσότερα συνέδρια, που παρά την οικονομική κρίση, συνεχίζουν να το επιλέγουν . Αυτή η ζήτηση (με αφορμή και το μεγάλο συνεδριακό κέντρο που διαθέτει, αλλά και τις πολλές επιπλέον αίθουσες συνεδρίων), οδήγησε τον Ομιλο Νιτσιάκου πρόσφατα στην επέκταση του ξενοδοχείου, με επιπλέον δωμάτια, αίθουσες συνεδρίων, spa , σάουνα κ.λ.π.αυξάνοντας και την ζήτηση και καλύπτοντας τις ανάγκες των πελατών του.
Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, κάθε χρόνο στο Du Lac φιλοξενούνται τουλάχιστον 150 συνέδρια μεγάλα ή μικρά, συναντήσεις στελεχών μεγάλων βιομηχανιών ή επιχειρήσεων, εκθέσεις προϊόντων κ.λ.π.  Περισσότεροι απο 1,2 εκατομμύριο σύνεδροι βρέθηκαν στις αίθουσές του, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι μεγάλες συγκεντρώσεις αρχηγών κομμάτων, πρωθυπουργών κ.λ.π. κυρίως στο κεντρικό συνεδριακό κέντρο.

Ανατροπή των δεδομένων
Η λειτουργία του Du Lac ανέτρεψε απο την πρώτη μέρα τα μέχρι τότε δεδομένα στον τοπικό τουρισμό. Η φήμη του απλώθηκε ταχύτατα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, και το «Ξενοδοχείο της Λίμνης», μπήκε στις λίστες των τουρ οπερέϊτορς, των γραφείων συνεδρίων, των συλλόγων, των ταξιδιωτών, κ.λ.π. κ.λ.π.  Κι έχει ιδιαίτερη σημασία να επισημανθεί οτι, η προτίμηση του Du Lac στις επιλογές, δεν είναι μόνο για την πολυτέλεια και τις σύγχρονες ανέσεις του ξενοδοχείου, αλλά κυρίως για την ποιότητα των υπηρεσιών του και την ευγένεια του προσωπικού του.
 Πρόσφατα δημοσιογράφος ειδικός σε θέματα τουρισμού «εξομολογήθηκε» σε συναδέλφους του: «Γύρισα κάθε γωνιά του ξενοδοχείου, αναζητώντας ένα τρωτό σημείο. Μίλησα με πελάτες. Δεν βρήκα το παραμικρό. Σκέφτηκαν ακόμη και τους καπνιστές, αφιερώνοντας τους ειδικό χώρο, χωρίς να ενοχλούν κανένα. Νομίζω οτι είναι στην κορυφή της πυραμίδας των καλύτερων ξενοδοχείων της χώρας...».

Σχόλια πελατών
Ενδεικτικά στο διαδίκτυο, πελάτες του ξενοδοχείου γράφουν τις εντυπώσεις τους:
-«...Το Du Lac είναι προορισμός από μόνο του. Η τοποθεσία, οι χώροι, η επίπλωση, και η φροντίδα από την πλευρά του προσωπικού, κάνουν την παραμονή στο ξενοδοχείο αυτό μια μοναδική εμπειρία...».
-" ...Πραγματικά δεν έχω λόγια, ότι και να περιγράψω θα είναι λίγο, κυρίως για την ατμόσφαιρα της φιλοξενίας που τη νοιώθεις σε αυτό το πεντάστερο, η τοποθεσία τέλεια, η πισίνα καταπληκτική, το προσωπικό άψογο, μια ανάσα από τα ιωάννινα και όμως τόσο ήσυχα, έχουμε μείνει σε πολλά πεντάστερα ,το du lac δε μένει μόνο στην επιφανειακή πολυτέλεια αλλά σου κάνει τη διαμονή εύκολη από όλες τις απόψεις, που θα χρειαζόταν σελίδες για να την αναλύσω και τη διαπιστώνεις κατ΄ ιδίαν...».

Συντελεστές της επιτυχίας...
Φυσικά βασικοί συντελεστές στη δημιουργία του Du Lac είναι η οικογένεια Νιτσιάκου, που δεν προχώρησε απλά σε μια επένδυση στον τόπο καταγωγής της, αλλά αγάπησε το δημιούργημά της και καθημερινά βρίσκονται εκεί, συμπληρώνοντας άμεσα τυχόν κενά και προσθέτοντας οτι καινούργιο υπάρχει αναβαθμίζοντας το περισσότερο και καλύπτοντας κάθε απάιτηση ενός σύγχρονου πολυτελούς 5στερου ξενοδοχείου. Συντελεστές της επιτυχίας και οι δύο διευθυντές του στην 20ετία, ο Δ. Πρημικύρης που συνταξιοδοτήθηκε πριν χρόνια και ο Σωτήρης Μέλλος που τον αντικατέστησε και συνεχίζει να κρατά το Du Lac με επιτυχία σε υψηλά επίπεδα. Και οι δύο είχαν εμπειρία απο παρόμοια ξενοδοχεία.
Ιωάννινα: To Du Lac έγινε 20 χρόνων

Η ΓΙΟΡΤΉ ΤΩΝ 20 ΧΡΟΝΩΝ
Μουσική, ποτά, εκλεκτά εδέσματα και πολλές ευχές προς τους ιδιοκτήτες, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της μεγάλης γιορτής των γενεθλίων του Du Lac.
O εμπνευστής ιδιοκτήτης και ιδρυτής Θεόδωρος Νιτσιάκοςστην ομιλία του αναφέρθηκε  στο όραμά του να δημιουργήσει στα Γιάννινα, ένα πολυτελές ξενοδοχείο που θα εκτίνασσε τον τουρισμό στα Γιάννινα και την ευρύτερη περιοχή, στηριζόμενος στα εντυπωσιακά σχόλια των επισκεπτών, που πάντα εντόπιζαν την απουσία ενός σύγχρονου πολυτελούς ξενοδοχείου, που θα άνοιγε νέους ορίζοντες στον τόπο.
Δεν έκρυψε οτι, αγνόησε προτροπές απο φίλους, επιχειρηματίες, συγγενείς  και οικονομικούς παράγοντες, που ήταν αρνητικοί σε ένα τέτοιο «τόλμημα» μεγάλης επένδυσης, οι οποίοι όμως στη συνέχεια παραδέχτηκαν τις λάθος εκτιμήσεις τους. Επίσης αναφέρθηκε στην σύζυγό του Μαίρη Νιτσιάκου που ήταν σύμμαχος και υποστηρικτής του «τολμήματος», ενώ συνεχίζει να είναι η ψυχή του ξενοδοχείου με την συνεχή παρουσία της.
Ιωάννινα: To Du Lac έγινε 20 χρόνων
 Τώρα προστέθηκε και το «νέο αίμα» της οικογένειας η κόρη και διευθύνουσα σύμβουλος Αγγελική Νιτσιάκου, αποφασιμένη κι αυτή να μεγαλώσει, και να προωθήσει δυναμικά το όραμα των γονιών της,αλλά και τις ελπίδες των Γιαννιωτών επαγγελματιών του τουρισμού,  που στηρίζονται και στο Du Lac που άνοιξε νέους ορίζοντες τουριστικής ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή.
Με βάση μόνο αυτά, ενώ θα μπορούσαν να γραφούν πάρα πολλά, ποιός μπορεί να αμφιβάλλει οτι το Du Lac είναι η ναυαρχίδα του Γιαννιώτικου τουρισμού, κι έτσι καταγράφεται στην τοπική τουριστική ιστορία, όσα ξενοδοχεία ίδιας κατηγορίας κι αν ιδρυθούν, γιατί το ευχάσριστο είναι οτι το όραμα του Θ. Νιτσιάκου, μεταδόθηκε και σε άλλους και μάλιστα Γιαννιώτικης καταγωγής που επίσης δεν διαψεύστηκαν για τις επιλογές τους.
Ανοικτοί ορίζοντες πλέον για τον Γιαννιώτικο Τουρισμό και μάλιστα τον ποιοτικό, κι αυτό είναι ένα ακόμη μήνυμα για τα 20χρονα του Du Lac που άνοιξε αυτή την λεωφόρο στην τοπική ανάπτυξη...

Γ.Κ

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη