allnews-epirus

Εκδήλωση του ΟΠΚΠΙ για τα ανθρώπινα δικαιώματα



Από το 1948, η 10η Δεκεμβρίου έχει οριστεί να εορτάζεται ως η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε ανάμνηση της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ. Στόχος και όραμα των εμπνευστών της Διακήρυξης ήταν να καθορίζονται ρητώς τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων και οι ελευθερίες τους, χωρίς διακρίσεις –φυλετικές, χρώματος, διαφυλικές, γλωσσικές, θρησκευτικές, πολιτικές ή οποιεσδήποτε άλλες πεποιθήσεις – και χωρίς διαχωρισμούς με βάση την εθνική ή κοινωνική καταγωγή, την περιουσία ή τη γέννηση.
Στις 10 Δεκεμβρίου 2018 η Οικουμενική διακήρυξη για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου θα κλείσει τα 70 χρόνια.
Ο Όμιλος Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού Ιωαννίνων σε συνεργασία με τον Ελληνο-Γαλλικό Σύλλογο Ιωαννίνων, με στόχο να τιμηθεί η σημαντική αυτή επέτειοςκαι με σκοπό να τιμηθεί η  Διακήρυξη αλλά και η  δέσμευση για «Αξιοπρέπεια και Δικαιοσύνη για Όλους μας», χάρη στην οποία  το κείμενο αυτό απέκτησε τόση μεγάλη αντοχή στο χρόνο,διοργανώνουν τη Δευτέρα 10/12/2018 και ώρα 20.30 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο ‘’Δημ. Χατζής’’ εκδήλωση με θέμα ‘’Ανθρώπινα δικαιώματα και σύγχρονες προκλήσεις’’ και ομιλητές τον κ. Ι. Πρελορέντζο, Καθηγητή Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ‘’Το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων : ιστορική αναδρομή και σύγχρονες φιλοσοφικές προσεγγίσεις‘’ και τον κ. Ν. Αλιβιζάτο, Ομότιμο Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών ‘’Αιχμαλωτίζοντας την εικόνα ανά πάσα στιγμή. Η πανοπτική λειτουργία του smartphone’’
Στόχος της εκδήλωσης, είναι η συνέχιση της προσπάθειας για την ευαισθητοποίηση όλων μαςμε τον πάνταεπίκαιρο χαρακτήρα της Διακήρυξης.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη