allnews-epirus

Απάντηση του ΦΟΔΣΑ στον αντιδήμαρχο Δ. Κατηρτσίδη


Σ. Κωνσταντόπουλος: "Η μικροπολιτική εν όψει των επερχόμενων εκλογών συνεχίζεται, από τον αντιδήμαρχο καθαριότητας του Δήμου Ιωαννιτών, κ. Κατηρτσίδη"

Έπειτα από τις δηλώσεις του κ. Κατηρτσίδη αναρωτιόμαστε ειλικρινά και προσπαθούμε να καταλάβουμε για ποιο κενό και για ποια ανικανότητα μιλά ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Ιωαννιτών, όσον αφορά την έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι και πώς έρχεται άραγε να καλύψει η Δημοτική αρχή το κενό αυτό;

Να θυμίσουμε λοιπόν, ότι Φορέας Υλοποίησης και συντονιστής για το εργοστάσιο των απορριμμάτων είναι η Περιφέρεια Ηπείρου και όχι ο Φορέας Διαχείρισης  Στερεών Αποβλήτων 1ης Διαχειριστικής Ενότητας.

Μάλλον, ο κ. Κατηρτσίδης έχει ξεχάσει τις συχνότατα επαναλμβανόμενες  συναντήσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων, όπως η Περιφέρεια Ηπείρου, οι Φορείς Διαχείρισης Ηπείρου και η ανάδοχη εταιρεία, συζητώντας επανηλλειμένως την έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας της ΜΕΑ και τα προβλήματα της.

Ειλικρινά, 1η φορά ακούει η Δημοτική Αρχή και ο κ. Κατηρτσίδης, ότι σύντομα και άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία του εργοστασίου των απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι; Σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι ένα θέμα μεγάλης βαρύτητας, το οποίο τα απασχολεί τακτικά. Τι ακριβώς έκανε η Δημοτική Αρχή και ο κ. Κατηρτσίδης όλο αυτό το διάστημα για να ετοιμαστούν για την έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας του εργοστασίου; Ασχοληθήκαν άραγε παραγματικά;

Απαντώντας συγκεκριμένα λοιπόν, στα ερωτήματα του κ. Κατηρτσίδη:
-          Ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών αποβλήτων Ν. Ιωαννίνων συζήτησε επανηλειμμένως στα Διοικητικά Συμβούλια το θέμα λειτουργίας του εργοστασίου, τόσο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και με τη Δημοτική Αρχή μέσω των εκπροσώπων της, όπως ο κ. Κατηρτσίδης.
-          Ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών αποβλήτων Ν. Ιωαννίνων είναι ο μόνος Φορέας της Περιφέρειας που έχει πάρει αποφάσεις – έγγραφα για τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ).
-          Το θέμα μεταφοράς του υπολείμματος είναι ξεκάθαρα θέμα της Περιφέρειας Ηπείρου. Σε ανάλογη συνεδρίαση όπου συμμετείχε και ο κ. Κατηρτσίδης καθώς και η αντιπερειφερειάρχης κα. Καλογιάννη, μας διαβεβαίωσε ότι είναι θέμα της Περιφέρειας, σύμφωνα και με την υπογεγραμμένη σύμβαση.
-          Ο τρόπος μεταφοράς των απορριμμάτων έχουμε συζητήσει πολλές φορές πως πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τα απορριμματοφόρα του εκάστοτε Δήμου, αντιστοίχως.
-          Όσον αφορά, την ενημέρωση της αστυνομίας σχετικά με τα απορριμματοφόρα, τα οποία θα κινούνται στην Εγνατία Οδό, είναι ξεκάθαρο θέμα του Δήμου και όχι του Φορέα Διαχείρησης Στερεών Αποβλήτων, διότι ο Φορέας έχει να κάνει με την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων και όχι με την αποκομιδή τους.

Είναι τακτική και σύνηθες πλέον της Δημοτικής Αρχής και του κ. Κατηρτσίδη, να θεωρούν πως πάντα φταίνε οι άλλοι και ποτέ αυτοί, οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, οι φορείς διαχείρισης, οι κυβερνήσεις που περνάνε κατά καιρούς κτλ. χωρίς οι ίδιοι ποτέ να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους προς τους πολίτες του Δήμου Ιωαννιτών.

Τους επιστρέφουμε την λέξη “ανικανότητα”, διότι, πιστεούμε ότι η Δημοτική αρχή και ο κ. Κατηρτσίδης θα ήταν σωστό να ασχοληθούνε με την ορθολογική διαχείριση αποκομμιδής των απορριμμάτων, που βρίσκεται σε παρακμή, με τα απορρίμματα να βρίσκονται έξω από τους υπογειοποιημένους κάδους, γεγονός που επιβεβαιώνεται άλλωστε κάνοντας έναν απλό περίπατο στην πόλη των Ιωαννίνων και στα τοπικά διαμερίσματα, στην ελλιπή ενημέρωση ανακύκλωσης, με αποτέλεσμα την αύξηση των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ, στα αποφλιωμένα πεζοδρόμια, στα εγκατελελειμμένα οδοστρώματα.
  
«Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα ο πανικός της Δημοτικής Αρχής και του κ. Κατηρτσίδη ενόψει των επερχόμενων εκλογών το Μάιο του 2019 «πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα» προς οποιαδήποτε κατεύθυνση χωρίς καμία ουσία. Ο κόσμος βλέπει πλέον την ανεπάρκεια της συγκεκριμένης Δημοτικής Αρχής σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνο στην ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων και όπως δεν έχει να παρουσιάσει κανένα ιδιαίτερο επίτευγμα και αρέσκεται μόνο στο να συκοφαντεί όπου και όποιον μπορεί, κάτι που θα κριθεί στις επερχόμενες εκλογές»

Σπύρος Κωνσταντόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ιωαννιτών
Πρόεδρος ΦοΔΣΑ Ν. Ιωαννίνων

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη