allnews-epirus

Η παράταξη «ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ» και ο Δημήτρης Δημητρίου στην πόλη της Άρτας.



Ο επικεφαλής της παράταξης "ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ" Δημήτρης Δημητρίου, στα πλαίσια επισκέψεων ανά την Περιφέρεια Ηπείρου, βρέθηκε στην πόλη της Άρτας όπου μαζί με στελέχη της παράταξης πραγματοποίησαν τις κάτωθι συναντήσεις:
·       Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Άρτας, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη  Γκολομάζο και μέλη του Δ.Σ. συζητώντας γύρω από θέματα ανάπτυξης του επιχειρηματικού τομέα του Νομού Άρτας. Ενημερώθηκε για τις δράσεις του Επιμελητηρίου που αποσκοπούν στην βελτίωση των συνθηκών της επιχειρηματικότητας στην περιοχή και για τους τρόπους με τους οποίους η Περιφερειακή αρχή μπορεί να συνδράμει στην προσπάθεια αυτή. Η συζήτηση εκτός των άλλων, επικεντρώθηκε σε δύο θέματα που σχετίζονται με την Περιφέρεια Ηπείρου. Το πρώτο, αφορά στο πάγιο αίτημα πολλών χρόνων των επιχειρηματιών της Άρτας για την Ίδρυση του Επιχειρηματικού Πάρκου, μία διαδικασία που κωλυσιεργεί στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Το δεύτερο θέμα αφορά την ανάγκη οργανωμένης συμμετοχής των επιχειρήσεων τη Άρτας σε εκθέσεις, σε συνεργασία με την Περιφέρεια αλλά όχι με το λάθος τρόπο που γίνεται μέχρι σήμερα.

·       Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της KROP, εταιρείας επεξεργασίας και συσκευασίας εσπεριδοειδών, όπου συναντήθηκε με τον κ. Κώστα Ροπόκη. Ο κ. Δημητρίου και στελέχη της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ», ενημερώθηκαν για την δράση, τις ανάγκες και τις προκλήσεις του κλάδου παραγωγής εσπεριδοειδών στον Νομό της Άρτας καθώς επίσης και τον ανταγωνισμό του προϊόντος σε παγκόσμια κλίμακα.    Σχετικά, ο κ. Δημητρίου δήλωσε:
«Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Κώστα Ροπόκη για την φιλοξενία στις εγκαταστάσεις της KROP.  Ο πρωτογενής τομέας και ειδικότερα η παραγωγή εσπεριδοειδών αποτελούν βασικό μοχλό ανάπτυξης για τον Νομό της Άρτας. Εμείς ως Περιφερειακή Παράταξη αναγνωρίζουμε και επιβραβεύουμε την προσπάθεια όλων των συσκευαστηρίων στην Π.Ε. Άρτας, τόσο σε επίπεδο ποσότητας παραγωγής όσο και σε επίπεδο εξαγωγικής δραστηριότητας. Η μεγάλη πτώση της παραγωγής εσπεριδοειδών στην Άρτα, η οποία παλαιότερα άγγιζε περίπου τους 120 χιλ. τόνους ενώ σήμερα ανέρχεται περίπου στους 70-80 χιλ. τόνους , πρέπει να μας κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την Αγροτική Πολιτική που πρέπει να εφαρμοστεί στον Νομό γενικότερα καθώς επίσης και ποια θα πρέπει να είναι η στάση της Περιφέρειας σχετικά με το ζήτημα αυτό».
Επίσης, στα πλαίσια των ενεργειών δημιουργίας ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος του εν λόγω προϊόντος, συζητήθηκε το μεγάλο πρόβλημα της ‘’μαύρης’’ διακίνησης των εσπεριδοειδών, κατά το οποίο τα προϊόντα δεν περνάνε από τα συσκευαστήρια, προκαλώντας μορφές αθέμιτου ανταγωνισμού στην αγορά. Από την πλευρά της η παράταξη «ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ» δήλωσε: «Θεωρούμε ότι η πολιτεία έχει χρέος ώστε να μεριμνήσει για την επίλυση του προβλήματος της μη ελεγχόμενης διακίνησης των εσπεριδοειδών, λαμβάνοντας μέτρα αυστηρού ελέγχου για την προστασίας τόσο του παραγωγού όσο και του καταναλωτή».

·       Στην συνέχεια της επίσκεψης του, ο κ. Δημητρίου και οι συνεργάτες του περπάτησαν στην πόλη και την αγορά της Άρτας, συναντήθηκαν με στελέχη της Π.Ε. Άρτας και τον Υποψήφιο Δήμαρχο Άρτας κ. Παπαλέξη Ιωάννη όπου είχανε μία εποικοδομητική και ευχάριστη συζήτηση
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου
Δημήτρης Δημητρίου

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη