allnews-epirus

Συνωμοσία ομάδας βουλευτών σε βάρος της Μέι;

Αυτό αποκαλύπτει ο βρετανικός κυριακάτικος τύπος. Εκπρόσωπος της Downing Street έσπευσε να προειδοποιήσει τους βουλευτές ότι κινδυνεύει να ακυρωθεί το δημοψήφισμα του 2016. Αύριο το σχέδιο Β της Μέι στο κοινοβούλιο.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ολοκληρώνει εντός της ημέρας επαφές με αξιωματούχους χωρών της ΕΕ πριν προχωρήσει αύριο, στην παρουσίαση ενός λεγόμενου σχεδίου Β για το Brexit. Ώρες πριν τη δεύτερη προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει τη Συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση από το κοινοβούλιο, η εκπρόσωπος της Downing Street, κάλεσε τους βουλευτές της συμπολίτευσης να συνταχθούν με την κυβέρνηση, ειδάλλως το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι η ακύρωση του δημοψηφίσματος του Ιουνίου 2016.
Ονόματα «συνομωτών»
Συνωμότης σύμφωνα με τους Sunday Times ο Ντόμινικ Γκριβ
"Συνωμότης" σύμφωνα με τους Sunday Times ο Ντόμινικ Γκριβ
Η εκπρόσωπος αναφέρθηκε σε προτάσεις νόμου δύο ομάδων του Κοινοβουλίου που έχουν ως κοινό στόχο τη μετάθεση του άρθρου 50, εάν έως την 26η Φεβρουαρίου η κυβέρνηση δεν έχει πετύχει την έγκριση της πλειοψηφίας των βουλευτών στη Συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Την αποκάλυψη περί δύο ομάδων που σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Βουλής θα επιχειρήσουν να ακυρώσουν το άρθρο 50, κάνουν Sunday Times. Δίνουν μάλιστα και τα ονόματα των βουλευτών που θα αναλάβουν τις πρωτοβουλίες. Πρόκειται για την Υβέτ Κούπερ, πρώην υπουργό των κυβερνήσεων Μπλέρ και τον Ντόμινικ Γκρίβ, πρώην υπουργό Δικαιοσύνης των κυβερνήσεων Κάμερον.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Ντόμινικ Γκριβ επιδιώκει να περάσει την πρότασή του με 300 βουλευτές κι όχι την πλειοψηφία. Αυτό, ουσιαστικά, σημαίνει ότι ζητά τη στήριξη μόνο δέκα συντηρητικών βουλευτών.
Αν όντως η αποκάλυψη των Sunday Times ισχύει, η αυριανή συνεδρίαση της Βουλής των Κοινοτήτων αναμένεται να είναι εξ ίσου ενδιαφέρουσα με αυτήν της προηγούμενης Δευτέρας. Το ερώτημα είναι αν αυτή τη φορά, η Τερέζα Μέι κατορθώσει να εξασφαλίσει την ψήφο των βουλευτών του κόμματός της και του συμπολιτευόμενου DUP. Ένα ερώτημα που είναι αδύνατον να απαντηθεί εκ των προτέρων.
Μαρία Καστρισιανάκη, Λονδίνο

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη