allnews-epirus

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ CONDOR AIRLINES ΓΙΑ ΠΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ


Μια ακόμη μεγάλη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία, εκδήλωσε επίσημα το ενδιαφέρον της για έναρξη πτήσεων προς το αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Πρόκειται για την CONDOR AIRLINES που έχει έδρα την Φραγκφούρτη και είναι μέλος του ομίλου «Thomas Cook Group Airlines»  που περιλαμβάνει και τις αεροπορικές εταιρείες Thomas Cook Airlines Belgium (HQ) και Thomas Cook Airlines UK (MT). 

H Thomas Cook Group Airline έχει έδρα τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σκανδιναβία και το δίκτυο της καλύπτει περισσότερους από 70 δημοφιλείς προορισμούς στην Ευρώπη, Αφρική, Ινδικό Ωκεανό, Βόρεια, Νότια & Κεντρική Αμερική, Καναδά και Καραϊβική. Ο στόλος της αποτελείται από 89 αεροσκάφη Airbus A319-320-321-330 και Boeing 757-767ER.

Στελέχη της εταιρείας αναμένονται σύντομα στα Γιάννινα για να γνωρίσουν απο κοντά τις δυνατότητες του αεροδρομίου Ιωαννίνων, ενώ έγιναν πολλές επαφές της ταιρείας με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και τους υπεύθυνους του αεροδρομίου Ιωαννίνων.

Μέχρι τώρα δεν "άνοιξαν τα χαρτιά τους" αν σχεδιάζουν πτήσεις τσάρτερ τους θερινούς μήνες ή αν θα εκτελούν και δρομολόγια όλο το χρόνο, δεδομένου ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον απο Ηπειρώτες του εξωτερικού, τόσο από την Γερμανία όσο και από άλλες χώρες (κυρίως Βέλγιο). Επίσης δεν είναι γνωστό ακόμη, αν θα αρχίσουν πτήσεις απο την έναρξη της φετινής τουριστικής σαιζόν.


Η κύρια βάση της Condor Airlines είναι το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, από όπου αναχωρούν οι περισσότερες πτήσεις μακρινών αποστάσεων. Δευτεροβάθμια βάση για πτήσεις στη Μεσόγειο είναι το Μόναχο όπως κι άλλα αεροδρόμια της Γερμανίας και Αγγλίας. Στην Ελλάδα οι πτήσεις πραγματοποιούνται από Απρίλιο έως τέλος Οκτωβρίου. Πιο συγκεκριμένα, η Condor εκτελεί απευθείας πτήσεις από πολλούς ελληνικούς προορισμούς προς διάφορες πόλεις της Γερμανίας. Η Condor είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εμπορική αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας με βάση το μέγεθος του στόλου και οι επιβάτες που πετούν.
 Έχει την έδρα της στο Gateway Gardens κοντά στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης. Είναι θυγατρική του British Thomas Group , αλλά εξακολουθεί να συνεργάζεται με την πρώην μητρική της Lufthansa μέσω της χρήσης του προγράμματος Miles & More   του Lufthansa Group, των επιχειρηματικών του χώρων στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης  και ως συνεργάτες μεταξύ τους.
Ενδιαφέρον για πτήσεις στα Γιάννινα, εκδηλώθηκε και από άλλες αεροπορικές εταιρειες της Ευρώπης, αλλά προς το παρόν δεν έχει προχωρήσει η υλοποίηση του σχεδιασμού τους.
Γ.Κ

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη