allnews-epirus

Προεκλογικές περιοδείες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ



Επίσκεψη της Μερόπης Τζούφη στην Πυροσβεστική

Την Περιφερειακή Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηπείρου επισκέφθηκε η Υφυπουργός Παιδείας και υποψήφια βουλευτή Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Διοικητή, το διοικητικό και λοιπό προσωπικό της υπηρεσίας.

Ο περιφερειακός διοικητής, Αρχιπύραρχος Θωμάς Ρίζος, ενημέρωσε την κα Τζούφη σχετικά με τη λειτουργία και την υπηρεσιακή ετοιμότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Περιφέρεια Ηπείρου, τόσο σε επίπεδο προσωπικού, όσο και σε επίπεδο μηχανολογικού εξοπλισμού.

Στη συνέχεια, η Υφυπουργός είχε μια σύντομη ενημέρωση από τους υπεύθυνους του Επιχειρησιακού Κέντρου, όπου της επισημάνθηκε η αναβάθμιση των ηλεκτρονικών συστημάτων, μέσω των οποίων η Πυροσβεστική έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τη διασπορά των δυνάμεών της, συμβάλλοντας στη έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών και των λοιπών έκτακτων καταστάσεων.

Στις συναντήσεις που ακολούθησαν, το προσωπικό της Υπηρεσίας ενημέρωσε την υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την ανάγκη επιπρόσθετης επιμόρφωσης των μόνιμων πυροσβεστών, ενώ επισημάνθηκε πως οι αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στη Σχολή της Πυροσβεστικής έχει ως αποτέλεσμα τη στελέχωση της υπηρεσίας με νεοεισαχθέντες υψηλού επιπέδου.

Η Μερόπη Τζούφη από τη μεριά της, τόνισε πως ένα χρόνιο ζήτημα, αυτό των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, επιλύθηκε με τροπολογία από την παρούσα κυβέρνηση, γεγονός που έδωσε τέλος στην «ομηρία» των εργαζομένων και ενίσχυσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Επίσης, αναφέρθηκε στον κανόνα 1:1 για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, υπογραμμίζοντας πως είναι απαραίτητος για την περαιτέρω ενίσχυση της υπηρεσίας, αντιπαραβάλλοντας με την εξαγγελία της ΝΔ για το μνημονιακό κανόνα 1:5, ο οποίος αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά ζητήματα στελέχωσης.


 Επίσκεψη Μερόπης Τζούφη και Χρήστου Μαντά σε ΠΓΝΙ και «Χατζηκώστα»


Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» επισκέφτηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μερόπη Τζούφη και Χρήστος Μαντάς, όπου συνομίλησαν διεξοδικά με μέλη των Διοικήσεων και εργαζόμενους.

Ο Διοικητής του ΠΓΝΙ κ. Βασίλης Τσίκαρης ενημέρωσε τους υποψήφιους βουλευτές Ιωαννίνων για τη λειτουργία του νοσοκομείου και τη νέα πτέρυγα, ενώ επεσήμανε την ανάγκη δημιουργίας νέων κλινικών και αναβάθμιση των υπαρχόντων. Επίσης, αναφέρθηκε στη διαδικασία πρόσληψης εργαζομένων στην καθαριότητα, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει.

Κοινή διαπίστωση αποτέλεσε πως το ΠΓΝΙ παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, παράγει πλούσιο ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο και διαθέτει άρτιο ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, αποτελώντας το μεγαλύτερο και πιο πλήρες νοσοκομείο της Δυτικής Ελλάδας και ένα από τα πιο καινοτομικά νοσοκομεία της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, η πρόσφατη ένταξη του ΠΓΝΙ στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης (4.5 εκατ. €) και η τοποθέτηση νέου τομογράφου (PET-CT) αναμένεται να συμβάλλει στην περαιτέρω αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Οι Μερόπη Τζούφη και Χρήστος Μαντάς πραγματοποίησαν επίσης συνάντηση με αντιπροσωπεία εργαζομένων στην καθαριότητα τονίζοντας πως συμμερίζονται απόλυτα την αγωνία τους για την επόμενη ημέρα, υπενθυμίζοντας πως η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποκατέστησε τους μισθούς και τις εργασιακές τους σχέσεις, απομακρύνοντας τα εργολαβικά συμφέροντα από το χώρο της Δημόσιας Υγείας.

Επίσης, αναφέρθηκαν στη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για 10.000 προσλήψεις ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού εντός της επόμενης τριετίας, δίνοντας έμφαση στην επαναφορά του κανόνα 1:1 στις προσλήψεις-αποχωρήσεις. Επεσήμαναν δε, πως η εξαγγελία της ΝΔ για επαναφορά του κανόνα 1:5 αναμένεται να οδηγήσει τις δομές υγείας σε υποστελέχωση και απαξίωση, καθώς και εκχώρηση κρίσιμων τομέων στα ιδιωτικά συμφέροντα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους, αλλά και την παρεχόμενη ποιότητα υπηρεσιών προς τους ασθενείς.

Στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», οι υποψήφιοι βουλευτές Ιωαννίνων συναντήθηκαν με τον Διοικητή κ. Ευάγγελο Καρβούνη, μέλη του ΔΣ και εργαζόμενους και ενημερώθηκαν για την ομαλή διαδικασία ανανέωσης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και τη μετατροπή των εργολαβικών συμβάσεων σε ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Επιπρόσθετα, τέθηκε το ζήτημα των έγκαιρων χρηματοδοτήσεων ώστε να μην υπάρχουν εμπόδια στην κάλυψη των αναγκών και τη συντήρηση ορισμένων κτηριακών υποδομών, καθώς και στη μερική έλλειψη ειδικευόμενων ιατρών. Παράλληλα, οι υποψήφιοι βουλευτές ενημερώθηκαν για την ολοκλήρωση της προκήρυξης για τη στελέχωση των ΤΕΠ καθώς και για την ενδυνάμωση των εξωτερικών ιατρείων.

Οι Μερόπη Τζούφη και Χρήστος Μαντάς εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ενίσχυση των νέων δομών και τις εξελίξεις στις συμβάσεις στην καθαριότητα και την εστίαση, επισημαίνοντας τα ορατά οικονομικά οφέλη που καταγράφονται σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Όσον αφορά την έλλειψη ειδικευόμενων ιατρών, ανέφεραν πως το φαινόμενο είναι πανελλαδικό και για το λόγο αυτό γίνεται προσπάθεια ώστε τα κενά αυτά να καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό.

Τέλος, οι υποψήφιοι βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υπογράμμισαν πως η Κυβέρνηση παρέλαβε το 2015 το Δημόσιο Σύστημα Υγείας σε κατάρρευση, με δραματικές περικοπές στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων (-40%), χωρίς μόνιμες προσλήψεις για 5 χρόνια και με 2.5 εκατομμύρια ανασφάλιστους πολίτες χωρίς πρόσβαση στο ΕΣΥ και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Στον αντίποδα των πολιτικών λιτότητας, η Κυβέρνηση διασφάλισε την ελεύθερη πρόσβαση όλων στη δημόσια υγεία και ενίσχυσε το ΕΣΥ με προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό, έχοντας ως γνώμονα την καθολική πρόσβαση όλων σε δωρεάν και υψηλής ποιότητας υπηρεσίας υγείας.





 Επίσκεψη Γ. Καραγιάννη και Όλγας Νάσση στις φυλακές Σταυρακίου και την ΥΕΔΔΕ

Τις φυλακές Σταυρακίου 
επισκέφτηκαν σήμερα, Πέμπτη 27/6, στο πλαίσιο της προεκλογικής τους δραστηριότητας, οι υποψήφιοι βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Καραγιάννης και Όλγα Νάσση.
Κατά την επίσκεψη είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τη διοίκηση, τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τους εξωτερικούς φύλακες του Καταστήματος Κράτησης και να ακούσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις προτάσεις τους για την επίλυσή τους.
Ακολούθως, οι υποψήφιοι βουλευτές επισκέφτηκαν την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ - πρώην ΣΔΟΕ), όπου συνομίλησαν με τον διευθυντή και το προσωπικό της υπηρεσίας για ζητήματα στελέχωσης και για τη βελτίωση των μέσων που διαθέτουν.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη