allnews-epirus

Καταγγελία του Δημάρχου Αρταίων για παρεμπόδισης της διαδικασίας κινητικότητας



Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις σχετικές αποφάσεις του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Άρτας, καθώς και του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αρταίων, καταγγέλλει την αυθαίρετη ενέργεια του Δημάρχου Αρταίων, που αποφάσισε μόνος του να μην επιτρέψει σε υπάλληλο του Δήμου να συμμετέχει στη διαδικασία της κινητικότητας, έτσι όπως αυτή καθορίστηκε με τον ν.4440/2016, νόμο που θέσπισε τη διαδικασία της κινητικότητας μεταξύ των υπηρεσιών του Δημοσίου με τη βούληση των εργαζόμενων.
Αυτή τη στιγμή η διαδικασία της κινητικότητας βρίσκεται στο τελικό της στάδιο για το 2020. Στο στάδιο αυτό οι υπηρεσίες υποδοχής ζητούν, ως οφείλουν, από τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζονται οι υπάλληλοι, που έχουν γίνει δεκτοί, τα αντίστοιχα υπηρεσιακά τους έγγραφα.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση και για συγκεκριμένο υπάλληλο του Δήμου Αρταίων και ενώ η υπηρεσία υποδοχής (η Περιφέρεια Ηπείρου) είχε ζητήσει από 20/5/2020 τα συγκεκριμένα υπηρεσιακά έγγραφα, ο Δήμαρχος Αρταίων και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, όχι μόνο δεν απάντησαν εντός 10 ημερών όπως ορίζει η διαδικασία, αλλά κρατάνε ακόμη και σήμερα τα έγγραφα αυτά στα γραφεία τους, χωρίς ούτε καν να τα χρεώσουν στα αρμόδια τμήματα του Δήμου.
Τα αποτελέσματα και οι επιπτώσεις των πράξεων αυτών στην εργασιακή ζωή του συγκεκριμένου υπαλλήλου είναι πλήρως καθοριστικά.
Ύστερα από τα παραπάνω, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τον Δήμαρχο Αρταίων να αλλάξει στάση και να αποστείλει άμεσα τα σχετικά έγγραφα στον φορέα υποδοχής, παρακειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία μετάταξης του συναδέλφου. Ταυτόχρονα, καλεί τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκο, να παρέμβει άμεσα για να σταματήσουν οι αυθαίρετες ενέργειες του Δήμαρχου. 
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη