allnews-epirus

Μ. Τζούφη: Ανάγκη επαρκούς υγειονομικής θωράκισης της χώρας μας. στην Κακαβιά


Στην ανάγκη επαρκούς υγειονομικής θωράκισης της χώρας μας απέναντι στην πανδημία του κορωνοιού και ιδιαίτερα στην άμεση λήψη όλων των απαραίτητων προληπτικών μέτρων στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς, προκειμένου να αποφευχθεί η εισαγωγή νέων κρουσμάτων από τη γειτονική Αλβανία, αναφέρθηκα -μεταξύ άλλων- στη σημερινή συνέντευξη τύπου.

Η πανδημία του κορωνοιού φαίνεται να επανακάμπτει με ιδιαίτερη ένταση γεγονός που προκαλεί μεγάλη ανησυχία για την έλλειψη σχεδιασμού και προγραμματισμού που παρατηρείται από την πλευρά της Κυβέρνησης, παρότι, υπήρχε ο χρόνος και οι οικονομικοί πόροι να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας αλλά και να εφαρμοστούν αποτελεσματικές προληπτικές δράσεις.

Μέσα σε αυτό το κλίμα η χώρα μας καλείται να αντιμετωπίσει και την τουρκική προκλητικότητα. Θεωρούμε απολύτως απαραίτητη τη σαφή καταδίκη της Τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς από την Ευρωπαική Ένωση και αναγκαία την πλήρη ενημέρωση όλων των πολιτικών αρχηγών για τις ενέργειες που προτίθεται να κάνει η Κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση.

Βρισκόμενοι στα μέσα του Αυγούστου, προβληματιζόμαστε, μαζί με τους συμπολίτες μας, για το "τι μέλλει γενέσθαι" με το άνοιγμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Δεν υπάρχουν μέχρι σήμερα σαφείς απαντήσεις από το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας για τον προγραμματισμό που κάνει και για την προετοιμασία που υπήρξε ώστε να διασφαλίσει την ομαλή και ασφαλή λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο προστατεύοντας μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και την κοινωνία συνολικά από ανεξέλεγκτη διασπορά του κορωνοιού.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη