allnews-epirus

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ Ο Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 Για 14 ημέρες από χθες, ο νομός Ιωαννίνων, συγκοινωνιακά οδικά και αεροπορικά είναι απομονωμένος, και με το ΚΤΕΛ, ελάχιστοι μπορούν να ταξιδεύουν, ενώ με το αεροπλάνο από Γιάννινα προς Αθήνα, κανένας.

Συγκεκριμένα στα δρομολόγια απο Αθήνα προς Γιάννινα και αντίστροφα, η Sky Express από χθες διέκοψε όλες τις πτήσεις προς το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, ενώ ανακοίνωσε την έναρξή τους, - αν ύπάρξουν θετικέ τοπικά αλλαγές με τον κορονοιό-, στις 12 Νοεμβρίου.

-Τα δρομολόγια της  Aegean - Olympic που θα είναι πλέον τα μοναδικά προς το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, μειώθηκαν σε 4 εβδομαδιαίως αυτή την περίοδο και θα μεταφέρουν στα Γιάννινα επιβάτες, ενώ θα επιστρέφουν στην Αθήνα, μόνο με τα πληρώματά τους χωρίς επιβάτες.

Οι πτήσεις θα είναι μεσημεριανές Δευτέρα και Τετάρτη και βραδυνές Παρασκευή και Κυριακή. Στις περισσότερες πτήσεις η εταιρεία θα χρησιμοποιεί το μικρό της αεροπλάνο ATR-42 των 45 θέσεων.  Δεν αποκλείεται η Aegean - Olympic μετά τις 11 Νοεμβρίου να διατηρήσει μόνο δύο πτήσεις την εβδομάδα.

Εδώ να σημειώσουμε οτι προ κορονοιού, οι δύο αεροπορικές εταιρείες είχαν εβδομαδιαίως 21 πτήσεις με πληρότητες πάνω απο 93% και τώρα γίνονται μόνο 4 δρομολόγια με πληρότητες συνήθως 15-20%.

Από τους περιορισμούς πτήσεων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων  ισχύουν οι ακόλουθες εξαιρέσεις:

   * Πτήσεις με επιβάτες διαμετακόμισης (Passengers in transit)

   * Πληρώματα και επιβάτες των εξής πτήσεων: οι κρατικές (state flights), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary flights), οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian flights), οι πτήσεις που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency flights) και οι στρατιωτικές πτήσεις (Military flights).

ΤΟ ΚΤΕΛ

Η εικόνα στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, δεν είναι καλύτερη. Εκτός Ιωαννίνων απο χθες γίνονται μόνο δύο δρομολόγια, ένα για Αθήνα και ένα για Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα:

- ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΑΘΗΝΑ 15:30  ΑΘΗΝΑ -ΙΩΑΝΝΙΝΑ 15:30 
- ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 12:00 (αύριο Σάββατο 14.15)- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ 16:00
*Άγνωστο παραμένει αν το δρομολόγιο για Θεσ/νίκη θα συνεχιστεί αφού και η Μακεδονική πόλη βρίσκεται σε λοκντάουν πλέον κι αυτή. Γι αυτό οι ενδιαφερόμενοι να ταξιδέψουν να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές τηλεφωνώντας στο ΚΤΕΛ στο 2651026286

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη