allnews-epirus

Έφυγε ο αγαπημένος κυρ-Φάνης του ΠΑΣ Γιάννινα..

 Ένας ακόμη άνθρωπος του ΠΑΣ Γιάννινα, που ήταν πάντα στο πλευρό της ομάδας για πάρα πολλά χρόνια, που έζησε όλες τις καλές και κακές του στιγμές, εντός και εκτός έδρας,  ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους, έφυγε σήμερα σε ηλικία 93 ετών. 

Πρόκειται για τον φροντιστή του ΠΑΣ Φάνη Νέσση, τον κυρ-Φάνη που μαζί με την σύζυγό του κυρα-Βούλα, ήταν ο πατέρας και η μάννα για όλους τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα, απο την εποχή του Άγιαξ της Ηπείρου, και για χρόνια μετά την συνταξιοδότησή του.

Για πρώτη φορά μπήκε στα αποδυτήρια του ΠΑΣ επί προεδρίας του Γιώργου Κωνσταντόπουλου, που τον εκτιμούσε ιδιαίτερα. Ο Φάνης φρόντιζε για όλα. Να είναι έτοιμη η στολή των παικτών για τον αγώνα , οι φόρμες τους, τα παπούτσια. Βοηθός του η κυρα-Βούλα για την καθαριότητα των ρούχων, αλλά και μπαλώματα σε κάλτσες και φανέλες, γιατί τα οικονομικά της ομάδας κάποιες χρονιές δεν ήταν ιδιαίτερα ανθηρά κι έπρεπε να γίνονται οικονομίες. Μεγάλη... αδυναμία του Φάνη οι μπάλες της ομάδας, Δεν έχασε ποτέ καμία, τόσο στις προπονήσεις στο γήπεδο ή σε γήπεδα στα χωριά όπου προετοιμάζονταν την 10ετία του΄70 ο ΠΑΣ ή στο γήπεδο σε επίσημους αγώνες. Αυτή την ...αδυναμία την γνώριζαν οι φίλαθλοι, κι όταν η μπάλα πήγαινε στην κερκίδα, την έκρυβαν για να πειράξουν τον Φάνη, ο οποίος εγκατέλειπε αμέσως τον αγωνιστικό χώρο κι ανέβαινε να την αναζητήσει . Στην Αθήνα, στο σάκο έβαζε 5-6 μπάλες, αλλά πάντα γύριζε με...διπλάσιες. " Έχει λεφτά ο Βαρδινογιάννης και κάθε βδομάδα αγοράζει μπάλες...", έλεγε χαμογελώντας στους φιλάθλους και ποδοσφαιριστές, που τον πείραζαν...

Στην εποχή του Άγιαξ, Αθηναίος δημοσιογράφος πήγε να του πάρει δήλωση -είχε γίνει πασίγνωστος ο Φάνης σε όλη την Ελλάδα κι όλοι τον αγαπούσαν-,και τον ρώτησε για την νίκη του ΠΑΣ επί του Ολυμπιακού, για να πάρει την παρακάτω απάντηση: " Θα σου πω, αλλά να το γράψεις. Κάθε ομάδα που θα έρχεται στα Γιάννινα, να ξέρει απο το Τέροβο και πριν φθάσει στο γήπεδο, οτι θα χάσει. Θα είναι τυχερή αν χάνει μόνο με 2-0...".

Θα μπορούσε να γραφεί ολόκληρο βιβλίο για τον κυρ-Φάνη...Σε κάθε πανηγυρισμό της ομάδας, οι ποδοσφαιριστές τον σήκωναν στα χέρια κι εκεί εκτόνωναν την χαρά τους, κοντά στον δικό τους Φάνη, τον άνθρωπό τους.

Άγνωστο αν ο Φάνης στον δρόμο προς τον παράδεισο, συναντήσει τον Μαραντόνα που έφυγαν μαζί με λίγες ώρες διαφορά...Αν ναι εμείς που τον αγαπάμε, τους φανταζόμαστε να φθάνουν στον Άγιο Πέτρο πιασμένοι χέρι - χέρι. Φαντάζεστε πως θα τους περιμένουν εκεί. ο Τσουρλίδας, ο Αλβαρέζ, ο Μάντζιος, ο Καραμανωλάκης, ο Αντώνης Γεωργιάδης, ο Παπαγεωργίου, ο Κράβαρης, ο Λέκκος κ.λ.π?

Καλό σου ταξίδι Φάνη...Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά σου...Ποτέ δεν θα σε ξεχάσουμε...

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη