allnews-epirus

Τρίερ: Αμόκ οδηγού με νεκρούς και τραυματίες

Ανθρωποκυνηγητό με τζιπ σε πεζόδρομο στην πόλη Τρίερ. Ανάμεσα στους νεκρούς μωρό εννέα μηνών. Ο οδηγός ενήργησε υπό την επήρεια αλκοόλ. Προς το παρόν αποκλείονται πολιτικά κίνητρα, πιθανά ψυχικά προβλήματα του δράστη.

Τέσσερεις νεκροί και 15 τραυματίες είναι ο απολογισμός του αιματηρού περιστατικού στη γερμανική πόλη Τρίερ, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Λουξεμβούργο. Σε συνέντευξη τύπου το βράδυ της Τρίτης εκπρόσωποι της εισαγγελίας και της αστυνομίας ενημέρωσαν ότι οι νεκροί ήταν ένα μωρό εννέα μηνών, μια 25χρονη γυναίκα, ένας 45χρονος άνδρας και μια ηλικιωμένη 73 ετών.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που διαθέτουν οι αρχές προκύπτει ότι λίγο πριν τις 14.00 τοπική ώρα ένα τζιπ της μάρκας Range Rover κατευθύνθηκε με μεγάλη ταχύτητα από τη Βασιλική του Μέγα Κωνσταντίνου, στο ιστορικό κέντρο της πόλης, προς την ρωμαϊκή πύλη Porta Nigra (Μαύρη Πύλη). Διασχίζοντας τον πεζόδρομο, ο οδηγός εξαπέλυσε κυνηγητό σε περαστικούς και χτυπούσε αδιακρίτως όποιον έβρισκε μπροστά του. Λίγα λεπτά αργότερα περιπολικό κατάφερε να σταματήσει το αυτοκίνητο και να συλλάβει τον οδηγό, ο οποίος έφερε αντίσταση. Η αστυνομία απέκλεισε αμέσως μεγάλο τμήμα του κέντρου της πόλης προκειμένου να διεξάγει τις έρευνες.

Δεν προκύπτουν ενδείξεις για πολιτικά ή θρησκευτικά κίνητρα

Aπό την συνέντευξη τύπου για την επίθεση στο ιστορικό κέντρο της πόλης Τρίερ

Aπό την συνέντευξη τύπου για την επίθεση στο ιστορικό κέντρο της πόλης Τρίερ

Όπως ανακοίνωσε στη συνέντευξη τύπου η εισαγγελία της Τρίερ, ο οδηγός είναι ένας 51χρονος Γερμανός από την περιοχή, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν άγνωστος στις αρχές. Εδώ και μερικό διάστημα δεν έχει μόνιμη κατοικία. Το αυτοκίνητο το είχε δανειστεί από γνωστό του, ο οποίος, όπως τονίζει η αστυνομία, δεν έχει καμία ανάμειξη στην πράξη. Όταν συνελήφθη ο οδηγός βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Μια πρώτη εξέταση έδειξε 1,4 χιλιοστά.

Από την ανάκριση δεν προέκυψε μέχρι στιγμής τι ήταν αυτό που υποκίνησε τον ύποπτο στην πράξη. Από την ανάκριση δεν προέκυψαν ενδείξεις για πολιτικά ή θρησκευτικά κίνητρα. Ενδεχομένως ο ύποπτος να πάσχει από ψυχικά προβλήματα, επεσήμανε στη συνέντευξη τύπου ο αρχιεισαγγελέας της Τρίερ, Πέτερ Φρίτσεν. Ο οδηγός κατηγορείται για ανθρωποκτονία τεσσάρων ατόμων και πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών σε 15 άλλες περιπτώσεις.

Μήνυμα Μέρκελ

Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε και η καγκελάριος Μέρκελ

Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε και η καγκελάριος Μέρκελ

Πρόκειται για την «πιο μελανή ημέρα στην Τρίερ μετά τον B´ Παγκόσμιο Πόλεμο», δήλωσε το βράδυ ο δήμαρχος της πόλης Βόλφγκανγκ Λάιμπε. Σε μήνυμά της στο twitter η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ εκφράζει τα συλλυπητήριά της προς τους οικείους των θυμάτων και εύχεται δύναμη στους τραυματίες. Ανάλογα μηνύματα έστειλαν και άλλοι πολιτικοί. Οι εκκλησίες κάλεσαν τους πολίτες της πόλης να προσέλθουν το βράδυ στη μητρόπολη, όπου θα διαβαστούν προσευχές για τα θύματα.

Στο πρόσφατο παρελθόν σημειώθηκαν τρία παρόμοια περιστατικά, όπου οι δράστες ήταν Γερμανοί. Φέτος τον Φεβρουάριο στην πόλη Φόλκμαρσεν στο κρατίδιο της Έσσης 29χρονος εσκεμμένα οδήγησε αυτοκίνητο πάνω σε ομάδα ανθρώπων προκαλώντας τον τραυματισμό δεκάδων. Το 2019 πενηντάχρονος τραυμάτισε συνειδητά ανθρώπους με το αυτοκίνητό του στην πόλη Μπότροπ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Αργότερα εισήχθη σε ψυχιατρείο. Άτομο που έπεσε το 2018 με όχημα για κάμπινγκ σε ομάδα ανθρώπων στην πόλη Μίνστερ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, προκάλεσε το θάνατο πέντε ατόμων και τον τραυματισμό πάνω από 20 άλλων. Στη συνέχεια αυτοκτόνησε, ενώ οι αρχές υποθέτουν ότι ήταν ψυχικά άρρωστος.

Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη