allnews-epirus

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ...ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΕΡ/ΦΩΝ...


 Δευτέρα 28 Ιουνίου το Διεθνές Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, αρχίζει επίσημα πλέον να δέχεται πτήσεις απο το εξωτερικό,  κάτι που θα διαρκέσει μέχρι 27 Σεπτεμβρίου.
 Η πανδημία του κορονοϊού, για περισσότερο απο ένα χρόνο, είχαν καθηλώσει χιλιάδες αεροσκάφη σε όλα τα αεροδρόμια του κόσμου και τους τελευταίους μήνες, σταδιακά έχει αρχίσει κάποια κίνηση διεθνώς, όχι όμως με τους ρυθμούς του 2019.
Σε αυτούς τους ρυθμούς κινήθηκε και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, που είχε ξεκινήσει μια εντυπωσιακή αύξηση της επιβατικής του κίνησης απο το εξωτερικό, ενώ πολλές εταιρείες είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για νέες πτήσεις και απο περισσότερες χώρες εκτός των Σκανδιναβικών, που άνοιξαν την ¨αυλαία¨, μέσω της εταιρείας Apollo.
Aπό την ερχόμενη Δευτέρα λοιπόν, μετα ακυρώσεις, αλλαγές, τροποποιήσεις δρομολογίων κ.λ.π. λόγω της διεθνούς κατάστασης, οριστικοποιήθηκαν οι πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, από
 Κοπεγχάγη, Μπίλουντ, Στοκχόλμη και Γκέτεμποργκ .

-Όλες οι πτήσεις θα εκτελούνται κάθε Δευτέρα, από 28 Ιουνίου μέχρι 27 Σεπτεμβρίου εκτός από την πτήση του Μπιλουντ που θα τελειώσει στις 6 Σεπτεμβρίου.
-Πτήσεις από το Όσλο δεν θα γίνουν φέτος αλλά ήδη αναρτήθηκε στο πρόγραμμα για σύνδεση με τα Γιάννινα από 30 Μαΐου 2022. -Επίσης ακυρώθηκαν και οι σχεδιασμοί των Ουκρανικών Αερογραμμών για πτήσεις απο το Κίεβο, λόγω της κρίσης που επικρατεί σε αυτή την χώρα. Από εκεί θα γίνονται μόνο οι συνήθεις πτήσεις σε ελληνικά αεροδρόμια, αφήνοντας για τοι μέλλον την επέκταση σε επιπλεον αεροδρομια.

Οι πτήσεις που αρχίζουν την Δευτέρα, πρός κ;αι από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων είναι : ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ -ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ (SK7705) (Οι πρώτες ώρες -όλες τοπικές, αφορούν αναχωρήσεις και οι δεύτερες αφίξεις) -CPH - IOA: 06:00 - 09:40 -SK7706) IOA - CPH: 10:40 - 12:30
ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΚ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ (ΚΥΚΛΙΚΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ) (SK7955)
-GOT - IOA: 06:00 - 10:15 -IOA - ARN: 11:15 - 13:40 (SK7953)
-ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ- ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ (SK7954) ARN - IOA: 15:00 - 19:25 ΙΩΑΝΝΙΝΑ -ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ (SK7956) IOA - GOT: 20:25 - 22:40 *Όλες αυτές οι πτήσεις θα εκτελεστούν από την Scandinavian Airlines (SAS) και με αεροσκάφος Αιρμπας (A320Neo).

-ΜΠΙΛΟΥΝΤ -ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΜΠΙΛΟΥΝΤ (DW451) -BLL - IOA: 07:00 - 11:05 -IOA - BLL: (DW452) 12:05 - 14:20
Οι πτήσεις αυτές θα εκτελεστούν με μια νέα εταιρεία που θα προστεθεί στο αεροδρόμιο μας, την Great Dane Airlines με α/φη Embraer 195.

------------------------------------------------------------------------
ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΕΡ/ΦΩΝ


Ιδιαίερη αύξηση αναμένεται φέτος στις αφίξεις ιδιωτικών αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, ενώ ήδη έχει χαρακτηρισθεί σαν πρώτη πύλη εισόδου στην Ελλάδα για αεροσκάφη του εξωτερικού.
Οι αφίξεις αεροσκαφών έχουν προ πολλού αρχίσει, ενώ η κορύφωσή τους αναμένεται στους επόμενους τρεις μήνες.
\Ιδιαίτερα θετικό είναι οτι το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, διαθέτει πλέον καύσιμα για όλους τους τύπους των αεροσκαφών, κάτι που το κάνει επιπλέον ελκυστικό για να το προτιμούν οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών αεροσκαφών.

G. K

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη