allnews-epirus

ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ...ΣΥΝΤΟΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ...ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ.


Το δασύλλιο είναι ο πράσινος πνεύμονας της πόλης. Να το προστατεύσουμε με κάθε τρόπο....Το λένε υπεύθυνα χείλη, το λένε οι πολίτες της πόλης. Ψεύτικα εύκολα λόγια, υποκρισία στο έπακρο...Η αλήθεια είναι μία. ΤΟ ΔΑΣΥΛΛΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΈΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΕΥΚΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΠΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 3 ΧΡΌΝΙΑ. Εδώ και μέρες τα αλυσσοπρίονα στε χέρια επαγγελματιών, δουλεύουν κάθε μέρα και δεκάδες υπέροχα πεύκα πέφτουν στο έδαφος, σε χρόνο ρεκόρ τα τεμαχίζουν και τα απομακρύνουν. Περίοικοι που τους ρωτούν για αυτή την δουλειά, παίρνουν την απάντηση οτι εκτελούν εντολές του Δασαρχείου και τα πεύκα που κόβουν, τα έχουν σημαδέψει δασικοί. Κι εδώ αρχίζουν οι ενστάσεις  των κατοίκων:

-Ποτέ δεν εμφανίστηκαν δασικοί να σημαδέψουν πεύκα που πρέπει να κοπούν.

Κανένα απο τα κομμένα πεύκα δεν έχει κανένα σημάδι από το Δασαρχείο

-Κανένας απο το Δασαρχείο δεν βρίσκεται επιτόπου να παρακολουθεί την κοπή των πεύκων

-Κόβονται τα καλύτερα πεύκα και υγιή, άγνωστο με ποια κριτήρια

-Κανένα ενδιαφέρον απο τον Δήμο, την Περιφέρεια ή Περιβαλλοντικούς Συλλόγους, για αυτή την πραγματική ΣΦΑΓΗ που γίνεται σε βάρος του δασυλλίου της πόλης, η οποία πλέον είναι οδυνηρά ορατή με την εγκληματική αραίωση των δένδρων σε όλο το πλάτος και μήκος του.

-Κανένας δεν θα είχε αντίρρηση να κοπούν επικίνδυνα πεύκα, είτε για τους πεζοπόρους που διασχίζουν το δάσος ή για γειτονικά σπίτια. Όμως εδώ δεν πρόκειται για επιλεκτική κοπή επικίνδυνων δένδρων, αλλά για επιλεκτική κοπή δένδρων κατάλληλων για,,, παλέτες απο βιοτεχνίες.

Βέβαιο είναι οτι αν συνεχιστεί με αυτούς τους ρυθμούς αυτή η κοπή των πεύκων, σε 4-5 χρόνια, θα μείνει εντελώς γυμνή όλη η περιοχή που τα φιλοξενεί εδώ και δεκαετίες. Εκτός αν αυτό επιδιώκουν οι αρμόδιοι και θεωρούν αυτή την τακτική την ιδανικότερη για να μην έχουν το άγχος της δασικής φωτιάς... Γιατί αν υπήρχε η αναγκαία ευαισθησία, τουλάχιστον απο το Δασαρχείο και οχι μόνο, στην θέση των κομμένων, θα είχαν φυτευτεί εδώ και χρόνια νέα δένδρα, κάτι που ποτέ δεν έγινε. Κι όχι μόνο αυτό...Αυτοφυή πεύκα 3 ή 4 μέτρων που υπήρχαν, δεχόμενα τους όγκους των μεγάλων πεύκων, καταστρέφονται και φυσικά απομακρύνονται άρον -άρον...

Αυτές τις μέρες τα αλυσσοπρίονα ακούγονται απο το πρωί μέχρι το βράδυ στο δάσος που βρίσκεται πάνω απο την Μ. Αλεξάνδρου και ο ανατριχιαστικός ήχος των μεγάλων πεύκων που πέφτουν είναι συνεχής.

Με αυτα τα δεδομένου και συνεχιζομένης της ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, αλλά κυρίως των αρμοδίων αρχών, σπεύσατε να αποθανατίσετε με φωτογραφίες το δασύλλιο για να το βλέπουν οι επόμενες γενιές Γιαννιωτών και να καταλάβουν την ανικανότητα των προγόνων τους και γι αυτή την περίπτωση...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΟΥΣΗΣ

Γ.Κ

1 Σχόλια

  1. ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
    γεια σε όλους
    Ευχαριστώ απεριόριστα τον Θεό που έβαλε το ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ξανά στο δρόμο μου.
    Για όλες τις οικονομικές σας ανάγκες ή αν αντιμετωπίζετε οικονομικές δυσκολίες, απλά επικοινωνήστε με αυτό το υπέροχο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ και θα μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι.
    Αυτή η μεγάλη κυρία μόλις με βοήθησε με ένα μικρό ποσό των 18.000 €, και αυτό είναι υπεραρκετό για μένα. Αυτή η κυρία μόλις με έσωσε από μπελάδες.
    Είναι γυναίκα με καρδιά, χάρη σε αυτή την υπέροχη γυναίκα, μπόρεσα να αυξήσω το βιοτικό μου επίπεδο και το χρέος μου.
    Εάν χρειάζεστε ένα μικρό δάνειο, επικοινωνήστε μαζί τους και δεν θα απογοητευτείτε.
    Email: nikitaraslef1978@gmail.com
    Ευχαριστώ

    Παρατήρηση
    Εάν δεν είστε από την Ελλάδα, παρακαλούμε απόσχετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη