allnews-epirus

Συγγνώμη του Έντι Ράμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την δήλωση πως «η Ελλάδα εξαπάτησε την ΕΕ»

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα ζήτησε συγγνώμη από τον Έλληνα ομόλογό του, Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά με τις δηλώσεις του σε συνέντευξη στο Euractiv.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για κάποιες περίεργες δηλώσεις που είδα ότι αποδόθηκαν, δεν αντιπροσωπεύουν την κατάσταση φυσικά στην Ελλάδα. Ελπίζω να μην ενοχληθήκατε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Στο γενικότερο πλαίσιο το ζήτημα της οριοθέτησης της ΑΟΖ, αλλά και θέματα που απασχολούν την ελληνική μειονότητα έθεσε κατά τη συνάντηση του με τον αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πιστεύω ότι είμαστε κοντά στο να υπάρξει πρόοδος και επίλυση του ζητήματος της οριοθέτησης των μεταξύ μας θαλάσσιων ζωνών» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την λύπη του γιατί όπως είπε «οι καιρικές συνθήκες δε μου επιτρέπουν να επισκεφθώ την ελληνική μειονότητα, κάτι που ίσως κάνουμε μαζί» είπε στον  Ράμα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα στηρίζει σταθερά την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, ενώ τόνισε ότι ανάμεσα στις δύο χώρες υπάρχουν ισχυροί δεσμοί.

Από την πλευρά του ο κ. Ράμα ευχήθηκε στον κ. Μητσοτάκη να μπορέσει σύντομα να επισκεφτεί την ελληνική μειονότητα. Αναφορικά με δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού στο euractiv ο κ. Ράμα ζήτησε συγγνώμη από τον Έλληνα πρωθυπουργό, καθώς όπως είπε «είδα πως αποδόθηκαν και δεν αντιπροσωπεύουν την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Ελπίζω να μην ενοχληθήκατε» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ε. Ράμα στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Οι δηλώσεις του Έντι Ράμα κατά της Ελλάδας ήταν οι εξής: «Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η διαδικασία ολοκλήρωσης είναι μια διαδικασία που βασίζεται σε άτομα και αξίες. Πρέπει να κάνουμε τις ‘ασκήσεις μας στο σπίτι’, δεν πρόκειται για εξετάσεις που μπορείς να εξαπατήσεις. Ακόμη, και αν οι καθηγητές έχουν μεγάλη διάθεση να σε βοηθήσουν να περάσεις […] είναι προς το συμφέρον σου να περάσεις το διαγώνισμα σωστά», τόνισε.

«Και επειδή είναι για το καλό μας», είπε, «πρέπει να έχουμε θεσμούς που λειτουργούν».

«Όχι όπως έκαναν κάποιες χώρες στο παρελθόν, όπως μια γειτονική χώρα, η Ελλάδα για παράδειγμα, που εξαπάτησε πολύ. Πήρε χρήματα από την Ευρώπη, πέρασε μια περίοδο χλιδής και μετά κατέληξε πολύ άσχημα»

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη