allnews-epirus

"Η ΦΟΥΡΚΑ ΑΝΟΙΧΤΗ Η …ΠΥΡΣΙΝΕΛΛΑ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΗ" - ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ



Είχαν έγκαιρα ενημερωθεί, υποτίθεται ότι ήταν προετοιμασμένοι και περίμεναν χιονόπτωση, υποτίθεται ότι τον εμπιστεύθηκαν οι πολίτες ότι θα τα καταφέρουν… Όλα όμως αποδείχτηκαν ελπίδες που δεν υλοποιήθηκαν…. Ναι ο Δήμος Ιωαννιτών, αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων, ανοργάνωτος και καθόλου αποτελεσματικός. 
Οι πολίτες, δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στην πόλη τους, και οι τραυματισμοί πεζών από πτώσεις είναι συνεχείς… Η πόλη παραμένει με τεράστια προβλήματα, όταν αυτά έπρεπε να είχαν επιλυθεί αν όχι την πρώτη, οπωσδήποτε την δεύτερη μέρα, Ακόμη και η αστική συγκοινωνία της πόλης παραμένει προβληματική, γιατί τα λεωφορεία δεν είναι εφοδιασμένα με αλυσίδες, και μόνο κάποια κεντρικά δρομολόγια εκτελούνται στην πόλη…
Το υπεραστικό ΚΤΕΛ εκτελεί δρομολόγια προς άλλες πόλεις και κάποια χωριά, όχι όμως σε όλα, αλλά εδώ παρουσιάζει και την δικαιολογία ότι δεν υπάρχει επιβατική κίνηση, κι αυτό έχει μια λογική.
Το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, αν και έχει καθαρό από την διακοπή των χιονοπτώσεων τον διάδρομο προσγειώσεων – απογειώσεων, οι πτήσεις δεν εκτελούνται λόγω της ομίχλης….
Με δυό λόγια, λόγια τα Γιάννινα αποδείχτηκαν «ανοχύρωτη πόλη» και για την κατάσταση αυτή, κάποιοι είναι υπεύθυνοι…
.
Η... ΦΟΥΡΚΑ ΑΝΟΙΧΤΗ  Η …ΠΥΡΙΣΝΕΛΛΑ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΗ

Έχει γίνει πλέον «σλόγκαν» στα Γιάννινα, «Η Φούρκα είναι ανοικτή και στην… Πυρσινέλα δεν μπορούν να κυκλοφορούν οι Γιαννιώτες…».
 Και δεν είαι μόνο η οδός Πυρσινέλα. Δεκάδες κεντρικοί δρόμοι της πόλης, είναι προβληματικοί από το χιόνι των 30-40 εκατοστών που εδώ και μέρες κάλυψαν τα Γιάννινα. Εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανένας τι γίνεται στους μικρούς δρόμους της πόλης, στους πεζόδρομους κ.λ.π. Αφήστε τα πεζοδρόμια, όπου οι πτώσεις άτυχων συμπολιτών είναι συνεχείς.  Γεγονός είναι ότι ο Δήμος Ιωαννιτών αιφνιδιάστηκε από την χιονόπτωση, καίτοι την περίμενε και είχε ενημερωθεί έγκαιρα
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

Στον Δήμο, θα πρέπει επιτέλους να οργανωθούν και να συντονιστούν για τον καθαρισμό δρόμων της πόλης, κάτι που μέχρι τώρα δεν πέτυχαν.
Έκαναν ένα θετικό βήμα με την προμήθεια αλατιού από τους πολίτες σε κάποια σημεία της πόλης, αλλά το θέμα είναι, πόσοι αποκλεισμένοι πολίτες μπορούν να εφοδιαστούν με αλάτι, αν δεν έχουν στην διάθεσή τους τα αποκλεισμένα αυτοκίνητά τους.
Το σωστό είναι, να περάσουν στους δρόμους στις γειτονιές, αλατιέρες ή μικρά φορτηγάκια που να σκορπίζουν αλάτι και ταυτόχρονα να γίνει επι τόπου διανομή αλατιού για να βγούν οι περίοικοι και να το σκορπίσουν όπου δεν μπορεί να γίνει αυτό με αυτοκίνητα.
Σε παρόμοιες χιονοπτώσεις, στο παρελθόν, αυτή την τακτική ακολουθούσε ο Δήμος και τοποθετούσε σακιά με αλάτι σε στενούς δρόμους, όπου οι κάτοικοι αναλάμβαναν κι αυτοί την διανομή του αλατιού και το καθάρισμα των δρόμων.

ΟΙ ΚΑΘΕΤΕΣ ΚΑΤΗΦΟΡΕΣ ΤΗΣ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ – ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκλεισμένοι είναι από την πρώτη ημέρα της χιονόπτωσης οι κάτοικοι όλων των κάθετων κατηφορικών δρόμων προς τη Μ. Αλεξάνδρου, στην Καλλιθέα και Δροσιά. Οι κάτοικοι αδυνατούν να φθάσουν στα σημεία που γίνεται διανομή αλατιού, αφού τα αυτοκίνητά τους είναι καθηλωμένα από το χιόνι και δεν μπορούν να κατέβουν ακόμη και με αλυσίδες.
φωτο:Η οδός Σελλών...

Την τελευταία φορά που χρειάστηκε να επέμβει ο Δήμος σε αυτούς τους δρόμους ήταν επί δημαρχίας Γκόντα και ο τότε αντιδήμαρχος Νίκος Γερασιμίδης, με μικρά φορτηγά και εργάτες με φτυάρια, έριχνε αλάτι μέχρι ένα σημείο και στη συνέχεια άφηναν σακιά με αλάτι και οι περίοικοι φρόντιζαν για την διανομή και τον καθαρισμό του χιονιού ανοίγοντας σιγά –σιγά τον δρόμο. 
Μέχρι τώρα αυτό δεν έγινε στους  κατηφορικούς αυτούς δρόμους (Σελλών, Λαμπράκη, Πασσαρώνος, Μολυβαδα κ.λ.π.).Ίδια εικόνα σε Ολυμπιάδος, , Αμπελόκηπους, Καρδαμίτσια, Καλούτσιανη, και σε κάθε γωνιά της πόλης

ΦΩΤΌ:: Η οδός Πασσαρώνος..
--------------------------------------------.
Κι όλα αυτά, όταν ο Δήμος έχει στην διάθεσή του μηχανήματα και ενισχύεται από την Περιφέρεια με οτιδήποτε χρειαστούν. Αλλά δεν μπορούν όλα αυτά να τα διαχειριστούν…Δυστυχώς…Και κάτι επιπλέον. Να απαντούν οι αρμόδιοι του Δήμου στα τηλεφωνήματα των πολιτών και να είναι συνεργάσιμοι με τους πολίτες, γιατί υπάρχουν καταγγελίες ότι …όταν απαντούν, μιλούν και άσχημα…
.
ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΝΟΜΟ

Στον υπόλοιπο νομό Ιωαννίνων, η κατάσταση είναι καλύτερη, αλλά κι εκεί υπάρχουν προβλήματα. Οι κεντρικές οδικές αρτηρίες έχουν καθαριστεί στο μεγαλύτερο μέρος τους, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται κανονικά και σε κάποια σημεία με αλυσίδες λόγω παγετού, έχει γίνει παντού διανομή αλατιού, αλλά προβλήματα υπάρχουν σε πολλές περιοχές σε χωριά, από αδυναμία των τοπικών Δήμων να επέμβουν αποτελεσματικά. Παράπονα λοιπόν υπάρχουν σε όλους σχεδόν τους Δήμους….

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη