allnews-epirus

Σε τέσσερα σπίτια και σε ένα καταυλισμό εστιάζονται οι έρευνες για το θάνατο του 11χρονου μαθητή


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη που πυροβόλησε στον αέρα το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, με αποτέλεσμα μια αδέσποτη σφαίρα να «καρφωθεί» στο κεφάλι 11χρονου μαθητή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, κατά τη διάρκεια της σχολικής γιορτής και να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Ηδη έχουν γίνει ορισμένες προσαγωγές ατόμων, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ από έγκυρες αστυνομικές πηγές, οι έρευνες εστιάζονται αυτή την ώρα σε τέσσερα σπίτια και σε ένα καταυλισμό Ρομά, που βρίσκονται κοντά σε σχολείο. Παράλληλα, σημειώνεται ότι όπως είπαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί σε αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία διενεργεί προανάκριση για την υπόθεση, κανείς δεν άκουσε πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια της γιορτής.

Η τραγική αποκάλυψη έγινε σήμερα το πρωϊ από τον ιατροδικαστή που διενήργησε τη νεκροτομή στη σορό του άτυχου μαθητή και διαπίστωσε ότι είχε δεχθεί σφαίρα στο κεφάλι από πυροβόλο όπλο. Ο 11χρονος διασωληνωμένος και σε πολύ βαριά κατάσταση διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, χθες βράδυ στις 10:30, στο "Αγία Σοφία". Εγιναν άμεσες προσπάθειες ανάνηψης, οι οποίες, όμως, δεν απέδωσαν.

ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ...

Ο άτυχος 11χρονος, ο οποίος διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», διασωληνωμένος, χωρίς σφυγμό και με αμφοτερόπλευρη μυδρίαση, αναφέρει η διοίκηση του Νοσοκομείου, αναφορικά με τον μαθητή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, που τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής, όταν μία αδέσποτη σφαίρα «καρφώθηκε» στο κεφάλι του.
«Άμεσα ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία ανάνηψης, η οποία αν και εφαρμόσθηκε για 50 λεπτά, απέβη άκαρπη. Ο χρόνος κατά τον οποίο το παιδί παρέμεινε στην αίθουσα ανάνηψης των Επειγόντων Εξωτερικών Ιατρείων αναλώθηκε αποκλειστικά στην προσπάθεια ανάνηψης και όχι στη διερεύνηση αιτίας θανάτου, η οποία αποτελεί αντικείμενο έρευνας από ιατροδικαστή, όπου και παραπέμφθηκε», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ΦΟΝΙΚΗ ΣΦΑΙΡΑ

Από σφαίρα που δέχθηκε στο κεφάλι προήλθε ο θάνατος 11χρονου μαθητή του 6ου δημοτικού σχολείου Αχαρνών, όπως φάνηκε στη νεκροψία - νεκροτομή που διενήργησε ο ιατροδικαστής.
Χθες βράδυ, το παιδάκι ξαφνικά κατά τη σχολική γιορτή για τη λήξη της χρονιάς έπεσε στο έδαφος. Όλοι νόμιζαν ότι λιποθύμησε εξαιτίας παθολογικού προβλήματος και πέφτοντας χτύπησε το κεφάλι του γι’ αυτό αιμορραγούσε. Ο 11χρονος μαθητής διακομίστηκε στο Παίδων Αγία Σοφία όπου κατέληξε παρά τις προσπάθειες των γιατρών.
Σήμερα, έγινε η νεκροτομή κατά την οποία ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι υπάρχει «οπή στο πάνω μαλακό μέρος της κεφαλής από την οποία έβγαλε βλήμα πυροβόλου όπλου που προκάλεσε τον θάνατο του παιδιού».
«Η σφαίρα πρέπει να είναι από αδέσποτο πυροβολισμό που έπεσε στην περιοχή την ώρα που γινόταν η παιδική εκδήλωση» τόνισε πριν από λίγη ώρα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανώτατος αξιωματικός της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Το βλήμα εκτιμάται ότι προέρχεται πιθανότατα από όπλο των 9 χιλιοστών ή ανάλογου διαμετρήματος, κάτι που θα εξακριβωθεί από τη βαλλιστική έρευνα που θα γίνει στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Αμέσως μετά την ενημέρωσης από τον ιατροδικαστή η περιοχή στις Αχαρνές που συνέβη το τραγικό συμβάν, αποκλείστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις και διενεργείται έρευνα από την ασφάλεια Αττικής για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη. Ήδη έχουν γίνει προσαγωγές.


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη