allnews-epirus

Γ.Σ της ΕΣΗΕΠΗΝ στα Γιάννινα:Η Δημοσιογραφία δεν αντέχει πλέον άλλα "κτυπήματα"


 Eξαιρετικό ενδιαφέρον είχε η διήμερη Γ.Σ της Ένωσης Συντακτών Πελοποννήσου – Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) και του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΤΕΑΣ-ΕΣΗΕΠΗΝ), που έγινε στα Γιάννινα σε αίθουσα του ξενοδοχείου Du Lac και ολοκληρώθηκε σήμερα.
Δημοσιογράφοι από το Β. Αιγαίο, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Κρήτη,  Ιόνια Νησιά, Πελοπόννησο και Ήπειρο, για πολλές ώρες  ενημερώθηκαν από τα δύο Δ.Σ, τους οικονομολόγους και την Νομική Υπηρεσία, για τα οικονομικά και όχι μόνο πλήγματα που μαστίζουν τον κλάδο πανελλαδικά, την ανεργία και την αδιαφορία από τους αρμόδιους της κυβέρνησης να βρεθούν λύσεις.
Στην εκδήλωση επισημάνθηκε ιδιαίτερα ο προβληματισμός των δημοσιογράφων από την είσοδο κάθε είδους επιχειρηματιών στα κεντρικά κυρίως ΜΜΕ που βέβαια δεν έχουν σαν στόχο την άνοδο της δημοσιογραφίας, αλλά την κάλυψη δικών τους συμφερόντων, πολιτικών, οικονομικών ή επιχειρηματικών, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται οι δημοσιογράφοι να διατηρήσουν το λειτούργημα της δημοσιογραφίας, τις ποικίλες πιέσεις που δέχονται στην εξάσκηση του επαγγέλματός τους, τις ευθύνες κάποιων  δημοσιογράφων και συνδικαλιστών της Αθήνας κ.λ.π.
Κοινή διαπίστωση ήταν ότι ο κλάδος δέχτηκε τόσο ηχηρά και πισώπλατα κτυπήματα από τις δύο τελευταίες κυβερνήσεις (αρχής γενομένης με την κλοπή των αποθεματικών του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ από τις κυβερνήσεις Σαμαρά- Βενιζέλου και τώρα Τσίπρα), την διάλυση στη συνέχεια του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, την κατάργηση του αγγελιόσημου, την στοχευμένη διάλυση του ΕΟΔΕΑΠ κ.λ.π . κ.λ.π. Επίσης καυτηριάστηκε για άλλη μια φορά η άρνηση του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα να δεχτεί αντιπροσωπεία δημοσιογράφων προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα του κλάδου.
Επισημάνθηκαν οι συνθήκες «γαλέρας» των εργαζομένων δημοσιογράφων σε όλη την Ελλάδα, οι απολύσεις, οι συνεχείς μειώσεις μισθών, οι απώλειες ασφαλιστικών δικαιωμάτων, οι διωγμοί μη αρεστών πολιτικά δημοσιογράφων, οι συνεχείς αυξήσεις των λιστών ανεργίας κ.λ.π.
Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι με το σκεπτικό ότι πλέον «το μαχαίρι έφθασε στο κόκκαλο» ο δημοσιογραφικός κλάδος, βρίσκεται σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις διαρκείας, λίγο πρίν ολοκληρωθεί η πλήρης και συστηματική του διάλυση. Ποτέ στην ιστορία της δημοσιογραφίας , ο κλάδος δεν είχε δεχτεί τέτοιους διωγμούς, με τόσο οδυνηρά αποτελέσματα.
Η δημοσιογραφία «πνέει τα λοίσθια» σε όλη την χώρα τονίστηκε και οι δημοσιογράφοι, αλλά και οι άλλοι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ πρέπει επιτέλους να αντιδράσουν αποφασιστικά και δυναμικά,  γιατί σε αντίθετη περίπτωση πολύ σύντομα, οι Ελληνες πολίτες θα χάσουν και την εναπομείνασα αντικειμενική ενημέρωση, κάτι που θα προκαλέσει και το πλέον ισχυρό πλήγμα στην Δημοκρατία.
----------------------------------------------
Οι δημοσιογράφοι κατά την παραμονή τους στα Γιάννινα, βρήκαν το χρόνο να επισκεφθούν και να γνωρίσουν την πόλη και τα αξιοθέατα της περιοχής.
-----------------
Η Γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», που εκτός από τα φημισμένα διεθνώς γαλακτοκομικά της προϊόντα, υποδέχτηκε τους δημοσιογράφους με ένα μικρό χειροποίητο ασημένιο κόσμημα για τον καθένα, στα πλαίσια της προώθησης από την  εταιρεία, της επίσης φημισμένης Γιαννιώτικής Αργυροχρυσοχοϊας.
κ

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη