ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Dropdown Menu

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

"Σνομπάρουμε" συστηματικά πλέον την ελληνική γλώσσα ακόμη και στον Πολιτισμό?
by allnews EPIRUS - 0


Ζούμε στην Ελλάδα? Έχουμε την Ελληνική Γλώσσα? Πολλές ξένες χώρες χρησιμοποιούν ελληνικές λέξεις (κυρίως σε επιστήμες) από ελλείψεις στις δικές τους? Έχουμε τις κατάλληλες ελληνικές λέξεις για προβολή κάθε δραστηριότητας πολιτιστικής, αθλητικής ή μη σε τούτη την χώρα? 

Σε όλες αυτές και πολλές παρόμοιες ερωτήσεις, οι απαντήσεις είναι «ΝΑΙ»… 

Τότε γιατί χρησιμοποιούμε τα Αγγλικά σε πλήθος τίτλων προβολής κάθε είδους αθλητικών εκδηλώσεων που απευθύνονται στους Έλληνες? Γιατί στο 70% τουλάχιστον των τηλεοπτικών και όχι μόνο διαφημίσεων, κυρίως για κινητή τηλεφωνία, υπολογιστές αυτοκίνητα κ.λ.π  χρησιμοποιούνται αγγλικές  λέξεις όταν υπάρχουν αντίστοιχες ελληνικές? Απευθύνονται  σε πελάτες του εξωτερικού με διαφημίσεις στην Ελλάδα? Τότε γιατί στο εξωτερικό δεν χρησιμοποιούν ελληνικές λέξεις στις διαφημίσεις τους?
Ξενομανία? Λαθεμένη 100% τακτική, που ξεκίνησε από κάποιους και στην Ελλάδα του μιμητισμού, έσπευσαν όλοι να ακολουθήσουν μια λαθεμένη τακτική? Κι αν συνεχιστεί και καθημερινά δυστυχώς μεγαλώνει αυτή η τακτική, πολύ σύντομα, θα χρησιμοποιούμε την αγγλική (περισσότερο τα παιδιά που είναι ευάλωτα σε τέτοιες τακτικές) και με την πάροδο του χρόνου, η ελληνική γλώσσα θα εκφυλιστεί…
Ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα, παντού θα παρατηρήσει κάποιος διαφημιστικές αφίσες  εκδηλώσεων στα αγγλικά. Θέλουν να ενημερώνουν και τουρίστες, αν και ελάχιστοι από τους τελευταίους έρχονται στην Ελλάδα για εκδηλώσεις? Αν ναι μπορούν να εκδίδουν αγγλόφωνες διαφημίσεις που να αναρτώνται στα ξενοδοχεία ή σε τελική ανάλυση, στις διαφημίσεις στην ελληνική γλώσσα να υπάρχουν με μικρά γράμματα και κάποιες ενημερωτικέ λέξεις στην αγγλική.
Αλλά εδώ μιλάμε για ιδιαίτερα ανησυχητικό φαινόμενο που επεκτάθηκε ακόμη και στα χωριά της Ηπείρου, πόσο μάλλον στις πόλεις, όπου οι τίτλοι πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, είναι… στα αγγλικά. Τι μπορεί να πεί κάποιος γι αυτό το φαινόμενο?

Εντοπίσαμε λοιπόν τις διαφημίσεις κάποιων εκδηλώσεων στην Ήπειρο για τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αλλά σίγουρα δεν είναι μόνο αυτές:

-Αγώνας για την Ελευθερία» - «Race to Freedom» ,στα πλαίσια των 1ων Ορεινών Αγώνων Συρράκου (Syrrako Trail Run)
--8o ZAGORIWOOD 
-1ος   νυχτερινός αγώνας δρόμου, «1st Artas’s night run, 18 81»
-Run Greece ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2017
-clyb beach volley prevezas ΕΡΜΗΣ.
-Φεστιβάλ Σπηλαίου και Λίμνης- Cave and Lake culture festival
-Πολυστάφυλο Πρέβεζας: 3ο ACHERON MTB & MTRUN
-8ο PAS GIANNINA BASKETBALL CAMP
-2ο Ioannina ITF CUP JUNIORS
- Its Kale Festival 2017
-Preveza Cup, Grade 5 της ITF
-6ο "3on3 Basketball Tournament Σ.Κ. Νικόπολη Πρέβεζας"
-Pre/Post Festival Πρέβεζα
- 5o Rock Mountain Festival Aγία Μαρίννα Ιωαννίνων

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου