ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Dropdown Menu

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017

Σύγκρουση δύο τουριστικών σκαφών στους Αντίπαξους
by allnews EPIRUS - 0


Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Παξών μεσημβρινές ώρες χθες, για περιστατικό ακυβερνησίας του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΛΕΥΚΟΘΕΑ'' Ν.Κ.1606 στη θαλάσσια περιοχή ν.Αντίπαξων με τριάντα τέσσερις (34) επιβάτες.
Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής προς παροχή συνδρομής, όπου εντόπισε το ''ΛΕΥΚΟΘΕΑ'' με περιορισμένη δυνατότητα κινήσεων λόγω βλάβης στο πηδάλιό του. Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην ακτή ''ΒΡΙΚΑ'' Αντίπαξων με το βοηθητικό σκάφος του ΄΄ΛΕΥΚΟΘΕΑ'', ενώ το ''ΛΕΥΚΟΘΕΑ'' κατέπλευσε με ίδιες δυνάμεις στο λιμένα ''ΟΖΙΑΣ'' Παξών, χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση ή εισροή υδάτων.
Στη συνέχεια και όπως προέκυψε από δήλωση των επιβατών του ''ΛΕΥΚΟΘΕΑ'', είχε νωρίτερα συγκρουσθεί με το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος ''ΜΑΡΚΟ ΠΟΛΟ'' Ν.Πρεβέζης 54 με εξήντα έξι (66) επιβάτες. Το πλωτό του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. έσπευσε στην θαλάσσια περιοχή ''ΚΑΜΑΡΑ'' όπου εντόπισε το ''ΜΑΡΚΟ ΠΟΛΟ'', διαπιστώνοντας την μη εισροή υδάτων και τις επιφανειακές εκδορές επί του κελύφους του σκάφους άνω της ισάλου γραμμής καθώς και λοιπές μικρές υλικές ζημιές. Το ''ΜΑΡΚΟ ΠΟΛΟ'' κατέπλευσε με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους στο λιμένα Γαΐου Παξών όπου αποβίβασε τους επιβαίνοντές του με ασφάλεια.
Από τον Λιμενικό Σταθμό Παξών που διενεργεί προανάκριση, συνελήφθησαν οι Πλοίαρχοι των δύο πλοίων, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους τους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που τα παρακολουθεί.

ΕΙΧΕ ΠΛΑΣΤΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ
Στη σύλληψη ενός 22χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε ελέγχο που πραγματοποιήθηκε από προσωπικό του γραφείου Ασφαλείας της ανωτέρω Λιμενικής Αρχής εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Κέρκυρας, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου