allnews-epirus

Ο πολιτισμός των βουνών και η κτηνοτροφία στα Τζουμέρκα


Oι «κτηνοτρόφοι των Τζουμέρκων και ο διαρκής πολιτισμός των βουνών», θα βρεθούν αύριο στο επίκεντρο σημαντικής ημερίδας, που πραγματοποιεί ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ηπείρου, στο Συνεδριακό Κέντρο Πραμάντων.

Η εκδήλωση έχει ένα τιμητικό χαρακτήρα προς τους κτηνοτρόφους της περιοχής, σημειώνει ο δήμαρχος Γιάννης Σεντελές, ενώ προσθέτει, πως ταυτόχρονα θα περιλαμβάνει ενημέρωση και προβληματισμό για το μέλλον της κτηνοτροφίας των Τζουμέρκων. Στο πλαίσιο των εργασιών θα τεθούν καίρια και σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τη νομαδική, αλλά και συνολικά την κτηνοτροφία και τις προοπτικές ανάπτυξής της.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ημερίδας, μετά τους χαιρετισμούς θα γίνουν ομιλίες, με θέματα: «Ζει ο βασιλιάς κτηνοτρόφος; Ζει η κτηνοτροφία στα Τζουμέρκα;» από τον καθηγητή του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων ΤΕΙ Ηπείρου, Γιάννη Σκούφο, «Ο βοσκός που φέρνω μέσα μου» από τον ομότιμο καθηγητή Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, Θεόδωρο Παπαγιάννη.

Θα ακολουθήσει προβολή κινηματογραφημένου ποιμενικού οδοιπορικού με θέμα: «Στον δρόμο για τα χειμαδιά» και χαιρετισμός από τον φιλόλογο-συγγραφέα, Νίκο Καρατζένη.
Στο τέλος της ημερίδας θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια ένα γλυπτού, αφιερωμένου στους κτηνοτρόφους της περιοχής, που φιλοτέχνησε ο Θεόδωρος Παπαγιάννης.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων, Γιάννης Σεντελές, καθώς και εκπρόσωποι κτηνοτροφικών οργανώσεων.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη