allnews-epirus

Σε χρήση και ο τρίτος συνδετήριος τροχόδρομος στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων

Και τρίτο συνδετήριο τροχόδρομο απέκτησε το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, ολοκληρώνοντας έτσι και αυτά τα έργα μεταξύ διαδρόμου και πίστας στάθμευσης αεροσκαφών. 
Σε λειτουργία τέθηκε λοιπόν και ο Βόρειος τροχόδρομος, στο τέλος του διαδρόμου προς την πλευρά της Ελεούσας κι έτσι τα αεροσκάφη μετά την προσγείωσή τους, δεν χρειάζεται να κάνουν επι τόπου στροφή για να γυρίσουν στην πίστα, αλλά βγαίνουν απο τον διάδρομο ελευθερώνοντάς τον αμέσως μετά την προσγείωση και κατευθύνονται σε όποιο σημείο της πίστας στάθμευσης τους έχει οριστεί για επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών τους. 
Ανάλογα απο ποιόν διάδρομο θα γίνει η απογείωσή τους, τα αεροσκάφη θα ακολουθούν απο την πίστα τον Νότιο συνδετήριο τροχόδρομο, τον κεντρικό, η τον Βόρειο (ABC).
Ο βόρειος τροχόδρομος εξυπηρετεί και την άμεση απομάκρυνση του αεροσκάφους απο τον διάδρομο μετά την προσγείωσή του, ώστε αν χρειαστεί να προσγειωθεί αμέσως κι άλλο. Κάτι τέτοιο χρειάστηκε να γίνει προ ημερών όταν προσγειώθηκε η Olympic κι αμέσως κατευθύνθηκε στην πίστα απο τον Βόρειο τροχόδρομο, ενώ ταυτόχρονα προσγειώνονταν κι ένα ιδιωτικό ΄"Εμπράϊερ".
Με τους τρεις συνδετήριους τροχόδρομους και με πίστα στάθμευσης για 10 αεροσκάφη, το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, χαρακτηρίζεται πλέον σαν ένα απο τα καλύτερα στην Ελλάδα, πόσο μάλλον που τις διαστάσεις του διαδρόμου του (2400μ), ελάχιστα περιφερειακά αεροδρόμια διαθέτουν.

ΑΥΞΗΣΗ ΠΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ AEGEAN
Το πρόγραμμά των πτήσεων για το καλοκαίρι του 2018 για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, ανακοίνωσε η Aegean Airlines. Aπό 28 Μαϊου προστέθηκε στους δύο καθημερινές πτήσεις και μια τρίτη κάθε Παρασκευή και Δευτέρα, με αναχώρηση απο την Αθήνα 13.20, άφιξη στα Γιάννινα 14.20, αναχώρηση απο Γιάννινα 14.45 με άφιξη στην Αθήνα 15.35.
Γ.Κ

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη