allnews-epirus

Ξεπερνούν τους 49 οι νεκροί απο τον σεισμό στο Μεξικο


Τουλάχιστον 49 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον σεισμό των 7,1 βαθμών που έπληξε την Τρίτη το κεντρικό Μεξικό, σύμφωνα με νεότερο, επίσημο απολογισμό των αρχών.
Ο πρόεδρος της χώρας Ενρίκε Πένια Νιέτο δήλωσε ότι τουλάχιστον 27 κτίρια έχουν καταρρεύσει στην μεξικανική πρωτεύουσα.
Λίγο νωρίτερα ο κυβερνήτης της Μορέλος δήλωσε ότι τουλάχιστον 42 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην δική του Πολιτεία, ενώ έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής δύο θάνατοι στην Πουέμπλα και 5 στο Ομοσπονδιακό Διαμέρισμα.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στην Πουέμπλα, κοντά στην πρωτεύουσα, ενώ η δόνηση σημειώθηκε σε εστιακό βάθος 51 χιλιομέτρων. Ο σεισμός προκάλεσε σκηνές πανικού στην πρωτεύουσα, μια μεγαλούπολη 20 εκατομμυρίων, 32 χρόνια ακριβώς μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1985, ο οποίος είχε στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 10.000 ανθρώπους στην Πόλη του Μεξικού, κατά τις αρχές.

ΝΕΩΤΕΡΟ: ΣΤΟΥΣ 60 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ...
Τουλάχιστον 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του ισχυρού σεισμού ο οποίος έπληξε την Τρίτη το κεντρικό Μεξικό, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν αξιωματούχοι.
Ο βαρύτερος απολογισμός καταγράφεται στην Πολιτεία Μορέλος, νότια της Πόλης του Μεξικού, η οποία θρηνεί 42 νεκρούς. Στην πρωτεύουσα, ο δήμαρχος Μιγκέλ Άνχελ Μανσέρα δήλωσε πως οι νεκροί είναι τουλάχιστον τέσσερις.

Στην Πολιτεία του Μεξικού οι νεκροί είναι τουλάχιστον οκτώ, ανέφερε ο κυβερνήτης Αλφρέδο δελ Μάσο. Έξι θάνατοι έχουν αναφερθεί από την Πολιτική Προστασία στην Πολιτεία Πουέμπλα, λίγο νοτιότερα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη