allnews-epirus

112 ΠΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕ ΑΠΟ 14 ΜΑΪΟΥ Η APOLLO...


Στις 112 ανέρχονται οι πτήσεις που προγραμμάτισε η Apollo πρός και από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων απο τις 14 Μαϊου μέχρι τέλη Οκτωβρίου, για συνολικά 28 εβδομάδες. Οι δύο εβδομαδιαίες πτήσεις θα συνδέουν τα Γιάννινα με την Κοπεγχάγη και την Στοκχόλμη.
Οι πτήσεις θα εκτελούνται με αεροσκάφη Aϊρμπάς-A320 και A321 της εταιρείας Small Planet.
H Δανέζικη αεροπορική εταιρεία DAT που πέρυσι εκτελούσε τις πτήσεις της Κοπεγχάγης στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, δεν έδειξε ενδιαφέρον για τα Γιάννινα γιατί τον περασμένο Σεπτέμβριο που έκανε τον προγραμματισμό των πτήσεών της, δεν είχαν εγκατασταθεί τα καύσιμα στα Γιάννινα. Η ίδια εταιρεία που τώρα έχει ενημερωθεί για τα νέα δεδομένα στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, ενέταξε ήδη το αεροδρόμιό μας σε αυτά στα οποία τα αεροσκάφη της μπορούν να ανεφοδιάζονται με καύσιμα και δεν αποκλείεται να την ξαναδούμε στα Γιάννινα με την Apollo ή άλλο τουριστικό όμιλο. Με αυτές τις συνθήκε η Apollo έκλεισε συμφωνίες με τη Small planet για την θερινή σαιζόν. Ταυτόχρονα η Apollo, άρχισε να πουλάει πακέτα για Ζαγοροχώρια , Μέτσοβο κ.λ.π. εντάσσοντας αρχικά τα γκρούπ των ενδιαφερομένων στις πτήσεις των Ιωαννίνων, αλλά και του Ακτίου, μέχρι να οριστικοποιήσει τους αριθμούς και να δρομολογήσει επιπλέον τσάρτερ στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων και για τον χειμώνα.

ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ

Κανονικά συνεχίζει τις πτήσεις απο Λάρνακα προς Γιάννινα και αντίστροφα η Κυπριακή TUS Αιr κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, ενώ για τις 16 και 19 Μαρτίου θα έλθει στα Γιάννινα πολυμελής αντιπροσωπεία Κύπριων δημοσιογράφων, τουριστικών πρακτόρων, ενώ με τα ίδια αεροπλάνα θα πάνε στην Κύπρο, τουριστικοί παράγοντες της Ηπείρου. Για τις δύο αυτές πτήσεις δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμες θέσεις για όσους θέλουν να ταξιδέψουν. Πάντως μέχρι τώρα, παρ' ότι ο Φεβρουάριος μήνας θεωρείται ο χειρότερος για τις αεροπορικές εταιρείες, οι πληρότητες των πτήσεων ήταν από 55-65%, κάτι που οι Κύπριοι το θεώρησαν ικανοποιητικό. 

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Ταυτόχρονα η TUS προχωρά τις διαδικασίες για τις πρώτες απευθείας πτήσεις της απο το Τελ Αβίβ στα Γιάννινα. Ο πρόεδρος της TUS, Μάικλ Γουάινσταϊν, είχε δηλώσει απο τα Γιάννινα, οτι ο προγραμματισμός των πτήσεων του  Ισραήλ είναι για τον Ιούνιο με δύο επιπλέον εβδομαδιαίες πτήσεις και φυσικά με δρομολόγια που θα ισχύουν και τον ερχόμενο χειμώνα. Μέχρι να αρχίσουν οι απευθείας πτήσεις απο το Τελ Αβίβ, η Τus θα μεταφέρει τους ενδιαφερόμενους επιβάτες στην Λάρνακα και απο εκεί απευθείας στα Γιάννινα.

ΕΝΤΟΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Στο μεταξύ στην ΥΠΑ , στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων και στις εταιρείες εξυπηρέτησης αεροσκαφών, πληθαίνουν καθημερινά έγγραφα ξένων αεροπορικών εταιρειών, που ζητούν πληροφορίες για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων για να σχεδιάσουν τις δικές τους πτήσεις. Δύο εταιρείες ενδιαφέρονται για εβδομαδιαία τακτικά δρομολόγια απο τα Γιάννινα, προς ευρωπαϊκές πόλεις, όπου ήδη εκδηλώνεται ενδιαφέρον απο επιβατικό κοινό. Μέχρι τώρα επίσημα δεν έχει προγραμματισθεί καμία, περιμένοντας την λύση των καυσίμων. 
-Αντίθετα καθημερινά σιγουρεύονται πτήσεις μικρών τουριστικών αεροσκαφών απο την Ελλάδα και το εξωτερικό, που απο φέτος αναμένονται ιδιαίτερα αυξημένες.
-Πάντως στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, εγκαταστάθηκε προσωρινά και η ΕΚΟ με βυτιοφόρο και δύο προκάτ οικήματα, χωρίς ακόμη να κατασκευάσει τις μόνιμες εγκαταστάσεις της. Αντίθετα εντελώς κομπλέ και μάλιστα με καταπληκτικές κατασκευές σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται διεθνώς, λειτουργεί η Air BP που ήδη διαθέτει καύσιμα σε όλα τα ενδιαφερόμενα αεροσκάφη, κάθε τύπου.

ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ AEGEAN

Στο μεταξύ προβλήματα έχουν δημιουργηθεί απο τις πτήσεις της Aegean στα Γιάννινα που όχι μόνο μειώθηκαν αισθητά (μόνο ΔΕυτέρα και Πέμπτη είναι διπλές, και όλες τις άλλες ημέρες μονές)αλλά και με τις ώρες που είναι σχεδιασμένες, (μεσημεριανές μέχρι 25 Μαρτίου, αλλά και στο καλοκαιρινό πρόγραμμα με αναχωρήσεις απο Γιάννινα σε ώρες ακατάλληλες). Πάγιο αίτημα των Ηπειρωτών είναι η πρώτη πτήση  να είναι με αναχώρηση απο Γιάννινα το αργότερο στις 09.00 και η δεύτερη αργά το βράδυ. Μόνο έτσι θα εξυπηρετούνται οι ταξιδιώτες να πηγαίνουν στην Αθήνα να κάνουν τις δουλειές τους και να επιστρέφουν αυθημερόν, αλλά και να έχουν καλύτερη εξυπηρέτηση οσοι απο το "Ελ Βενιζέλος", θα συνεχίσουν τα ταξίδια τους σε άλλους προορισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Να σημειωθεί οτι όλες οι πτήσεις των Ιωαννίνων είναι υπερπλήρεις και φυσικά τα εισιτήρια πανάκριβα, αν οι ενδιαδερόμενοι δεν τα κλείσουν νωρίς.
Η Aegean αντιμετωπίζει πρόβλημα απο έλλειψη αεροσκαφών, κυρίως λόγω του μεγάλου αριθμού των νέων πτήσεων που έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα και εξωτερικό και ήδη άρχισε τις διαδικασίες για σχεδόν διπλασιασμό των αριθμών τους με την αγορά νέων, στα αμέσως επόμενα χρόνια, σταδιακά.
Από 25 Μαρτίου η Aegean-Olympic διπλασιάζει καθημερινά τις πτήσεις της για Γιάννινα, καθημερινά πλην Τρίτης και Σαββάτου και απο τον Μάϊο καθημερινά διπλές. Ταυτόχρονα αλλάζουν και τις ώρες που απο Γιάννινα θα είναι 10.25 και βράδυ 21.45.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΟΥΣΗΣ

1 Σχόλια

  1. Πάρτε το δάνειό σας με ασφάλεια

    Γεια σας, είμαι Ειδικός Αντιπρόσωπος της UNICEF και έδωσα το
    τρέχουσα οικονομική κρίση και ειλικρινά, θα ήθελα να βοηθήσω
    ειλικρινά όλοι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που έχουν ανάγκη
    χρήματα, οπότε αποφάσισα να δίνω δάνεια σε κανέναν
    ενδιαφέρονται. Έχετε οικονομικές δυσκολίες. Σας θέλω
    ενημερώστε μου ότι είμαι ένα χρηματοοικονομικό πρόσωπο που χορηγεί δάνεια
    καθένας με καλό χαρακτήρα, ειλικρινής, που μπορεί να με αποπληρώσει
    προθεσμίες που συμφωνήθηκαν με κατ 'αποκοπή ποσοστό 2%.
    Για το λόγο αυτό, τα δάνειά μου κυμαίνονται από 1500 έως 5.000.000 ευρώ.

    Έτσι, ο καθένας που έχει ανάγκη από χρήματα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου
    διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: joinisseaurelie1989@gmail.com για περισσότερες πληροφορίες.

    Σας ευχαριστώ για την κατανόησή σας και την όμορφη μέρα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη