allnews-epirus

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ TON ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΑΙΩΝΑ...

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας,  έχει καθιερωθεί η 8η Μαρτίου από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Η γυναίκα εργαζόμενη, η γυναίκα μάννα, γιορτάζει σήμερα σε όλη την Υφήλιο, αλλά κάτω απο ποιές συνθήκες?

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας καθιερώθηκε σε ανάμνηση της μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας της 8ης Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, που ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ.

Το ALL NEWS EPIRUS στην σημερινή Γιορτή της Γυναίκας, συμμετέχει με ένα φωτογραφικό Αφιέρωμα, στην γυναίκα της υπαίθρου στην Ήπειρο του περασμένου αιώνα, σε συνθήκες δύσκολες, όπου η γυναίκα ήταν το πραγματικό στήριγμα της οικογένειας. 


Η γυναίκα μάννα, η γυναίκα εργάτρια, η γυναίκα, αγρότισσα και κτηνοτρόφος, η γυναίκα υφάντρα, η γυναίκα τυροκόμος, η γυναίκα, μεταφορέας βαρειών αντικειμένων και φορτίων, η γυναίκα μαγείρισσα, η γυναίκα της Πίνδου κοντά στους μαχόμενους στρατιώτες, η γυναίκα αρτοποιός, η γυναίκα πλύστρα, η γυναίκα ξυλοκόπος, η... η.... η.... Όλες αυτές οι ανώνυμες γυναίκες σε κάθε γωνιά της χώρας. στήριξαν με τις πλάτες τους την οικογένεια, στήριξαν στην πραγματικότητα την χώρα να ορθοποδήσει...

ΑΥΤΕΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΞΕΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ...




  



















Στα δύσκολα χρόνια η γυναίκα δίπλα στα παιδιά της...
ALL NEWS EPIRUS

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη