ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Dropdown Menu

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή, 1 Απριλίου 2018

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΥΔΡΟΒΙΟ (?), ΠΟΥ ΕΚΤΙΝΑΧΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΡΟΥΦΗΧΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ...
by allnews EPIRUS - 0


Οι επιστήμονες μέχρι τώρα σηκώνουν τα χέρια ψηλά...
Ο εντοπισμός του χθες το πρωϊ γρήγορα έκανε τον γύρω του κόσμου και πολλοί ειδικοί εκτός Ελλάδος διέκοψαν τις Πασχαλινές τους διακοπές και επέστρεψαν στα Ερευνητικά τους Κέντρα όπου οι Έλληνες συνάδελφοί τους απο το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών  (ΕΛΚΕΘΕ) τους έστειλαν πολλές φωτό και τα στοιχεία που συγκέντρωσαν. 

Μόνο ο Γερμανός Χέρμπερτ Βούκμαν απο το Ερευνητικό Κέντρο της Ελβετίας, έδωσε μια πρώτη εκδοχή παρομοιάζοντας με το σπανιότατο Vakoys που ζούν κάτω απο την επιφάνεια λιμνών σε μεγάλο βάθος όπου υπάρχουν μεγάλα κοιτάσματα ορυκτού αλατιού, που πραγματικά αφθονούν κάτω απο την Παμβώτιδα λίμνη. 
Ειναι όμως σε πολύ μικρό μέγεθος, δεν ξεπερνούν σε μήκος τα 40-45 εκατοστά και το βάρος τους δεν ξεπερνά τα 15-20 κιλά. Μοιάζουν με φώκιες, αλλά δεν μπορούν να ζήσουν σε αλμυρό νερό. Μόνο σε 2 περιπτώσεις βγήκαν στην επιφάνεια λιμνών με μεγάλα βάθη και επέζησαν γι μισή περίπου ώρα, παρ' ότι τα έβαλαν σε νερό.
Το συγκεκριμένο όμως που "βγήκε" στη λίμνη των Ιωαννίνων, μετρήθηκε και έχει μήκος 2,5 μέτρα και το βάρος του είναι 238,5 κιλά!!!
ΦΩΤΟ: Η ξαφνική ρουφήχτρα έμεινε ανοικτή για περίπου 25 λεπτά. Αρχικά είχε πλάτος 2,5 μέτρα και σιγά -σιγά μίκρυνε, μέχρι που έκλεισε εντελώς. Απο εκεί ξεπετάχτηκε το περίεργο υδρόβιο και μαζί του βγήκαν στην επιφάνεια κομμάτια ορυκτού αλατιού (όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια), τα οποία επέπλεαν στην επιφάνεια της λίμνης σαν κομμάτια πάγου, μέχρι να διαλυθούν...

Οι πρώτοι που το είδαν, ήταν δύο Αλβανοί που ψάρευαν  μεταξύ Ντουραχάνης και Ντραμπάτοβας. Σε δηλώσεις τους στο All News Epirus, φανερά ταραγμένοι είπαν:'

-"Αρχικά ακούστηκε ένα βουητό απο την λίμνη και σε δευτερόλεπτα άνοιξε μια τεράστια ρουφήχτρα. Από μέσα έβγαιναν κομμάτια μεγάλα σαν να ήταν πάγος και στην συνέχεια εκτινάχθηκε απο την ρουφήχτρα αυτό το ζώο, σαν να βγαίνει πύραυλος. Έφθασε σε ύψος 2,5 περίπου μέτρου πάνω απο το νερό και πέφτοντας έμεινε ακίνητο. Μετά κατευθύνθηκε στην ξηρά, κι όταν έφθασε τραβήχτηκε για λίγο και μετά έμενε ακίνητο. Ήταν όμως ζωντανό, γιατί 3-4 φορές, έβγαλε απο το στόμα του ένα δυνατό ήχο σαν αυτόν του τρένου. Μετά έμεινε ακίνητο εντελώς...Βγάλαμε φωτογραφίες και βίντεο με τα κινητά μας τηλέφωνα, αλλά τα πήραν οι επιστήμονες και η Αστυνομία. Μας άφησαν για ενθύμιο μόνο τις δύο φωτογραφίες που δώσαμε σε σας..."
Αρχικά ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και στη συνέχεια έφθασαν επι τόπου επιστήμες απο το Πανεπιστήμιο, ο Περιφερειάρχης και εκπρόσωποι του Φορέα Διαχείρισης λίμνης. 
Ειδοποιήθηκε  το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών κι απο εκεί ζητήθηκε να τους σταλεί το ταχύτερο δυνατόν το περίεργο πλάσμα στην Αθήνα. Έτσι κι έγινε . Στις 15.30 το παρέλαβαν οι επιστήμονες του  ΕΛΚΕΘΕ που άρχισαν αμέσως δουλειά.

Πρασινομπλέ κρέας

Αργά το βράδυ επικοινωνήσαμε με το ΕΛΚΕΘΕ και μας έδωσαν τις πρώτες πληροφορίες:
-Θα μπορούσαν να το κατατάξουν στην κατηγορία των φωκιδών, αν και το πίσω μέρος τους διαφέρει, αλλά οι φώκιες δεν μπορούν να ζήσουν σε γλυκά νερα.
-Κάνοντας τομή με νυστέρι, διαπίστωσαν οτι το χρώμα του κρέατός του είναι λαμπερό πρασινομπλέ. Το κρέας περιέχει μεγάλο αριθμό αλάτων που σου δίνει την εντύπωση οτι είνα παστό.
-Δεν έχει καθόλου δόντια αλλά πολύ ισχυρά ούλα και κοφτερά.
-Με κάθε επιφύλαξη μας είπαν οτι μια πρώτη εξέταση, έδειξε οτι είναι τουλάχιστον 200 ετών, αλλά αυτό θα το δούν με άλλες περισσότερο λεπτομερείς εξετάσεις.
-Παραδέχτηκαν οτι τους είναι εντελώς άγνωστο και πρώτη φορά έβλεπαν κάτι τέτοιο,
-Μας αποκάλυψαν οτι ζητήθηκε απο μεγάλο Επιστημονικό Κέντρο των ΉΠΑ να στείλουν δικούς τους επιστήμονες, να το παραλάβουν και να το μεταφέρουν εκεί για να το εξετάσουν με ειδικά μηχανήματα που διαθέτουν.
-Την Δευτέρα αναμένονται στην Αθήνα πολλοί ειδικοί επιστήμονες απο Επιστημονικά Ευρωπαικά Κέντρα, για να εξετάσουν κι αυτοί απο κοντά το περίεργο υδρόβιο..
Πάντως για άλλη μια φορά η Παμβώτιδα μας κατέπληξε αποδεικνύοντάς μας οτι δεν ξέρουμε πλήρως τι κρύβει στον βυθό της και κάτω απο αυτόν...

Κ.Τ.Χ  -Μ.Υ
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου