ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Dropdown Menu

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη, 8 Μαΐου 2018

Στην Ήπειρο η πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ε/Κ
by allnews EPIRUS - 0Την αναγκαιότητα να στηριχθεί με ευρωπαϊκά κονδύλια η Ήπειρος, τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Καρίμα Ντελί, η οποία επισκέπτεται από το πρωί τα Ιωάννινα και την Άρτα, επικεφαλής επταμελούς αντιπροσωπείας ευρωβουλευτών και Ευρωπαίων αξιωματούχων.
Η κ. Ντελί εξέφρασε την ικανοποίησή της από την περιοχή, για την οποία -όπως είπε- αξίζει να προβληθεί, να γίνει πιο γνωστή, καθώς συνδυάζει την ιστορία και την φυσική ομορφιά. Υπογράμμισε: «Όταν επιστρέψω ως πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών, θα τονίσω ότι και στην προσεχή περίοδο προγραμματισμού και στα κονδύλια θα πρέπει να στηριχτεί περισσότερο η περιοχή σας και όλες εκείνες σαν την δική σας. Θα ήθελα μέσα σε λίγα χρόνια η περιοχή σας να μην ανήκει στις πιο φτωχές περιφέρειες, στις πιο μειονεκτούσες, αλλά να είναι ένα καλό παράδειγμα μεγάλης προόδου».
Ανέφερε ακόμη πως ο τουρισμός είναι μια οικονομική ελπίδα για ανάκαμψη, ανάσα προόδου και εξέφρασε τη χαρά της, καθώς «προχωρούν τα έργα σύνδεσης της περιφέρειας με τις μεγάλες πόλεις και την πρωτεύουσα Αθήνα». Πρόσθεσε, ωστόσο, πως υπάρχουν πολλές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως είναι η οδική ασφάλεια, η προστασία του περιβάλλοντος, η μείωση της ηχορύπανσης.
Αναφερόμενη σε χθεσινοβραδινή συνάντηση των Ευρωπαίων αξιωματούχων με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον δήμαρχο Ιωαννιτών Θωμά Μπένγκα, η κ. Ντελί είπε πως θέληση της Επιτροπής είναι μέσα από τον τουρισμό να προβληθεί και να προωθηθεί το έργο και των αιρετών και των κατοίκων. Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν οι Έλληνες ευρωβουλευτές Ελίζα Βόζενμπεργκ από τη ΝΔ και Μιλτιάδης Κύρκος από «Το Ποτάμι».
Σε δηλώσεις του ο κ. Κύρκος σημείωσε τη σημασία της Ιονίας Οδού για την ανάπτυξη της Ηπείρου. «Γνωρίζουμε όλοι, τα προηγούμενα χρόνια πόσο δύσκολη ήταν η πρόσβαση. Τώρα έχει ανοίξει ο δρόμος για τουρισμό, αλλά και γι άλλα έργα που θα βοηθήσουν περισσότερο την Ήπειρο να μπει στην πορεία των προχωρημένων περιοχών της Ευρώπης» είπε και διατύπωσε τη βεβαιότητα, ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα υπάρξει μία Ευρώπη που θα βοηθάει τις περιφέρειές της και μέσα σε αυτές και την Ήπειρο.
Εκτός από την Ιονία Οδό, τα μέλη της αντιπροσωπείας θα επισκεφθούν και την Ολυμπία για να διαπιστώσουν την πρόοδο των εργασιών και την ολοκλήρωση των έργων υποδομής, που συγχρηματοδότησε η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σημειώνεται ότι για σήμερα είναι προγραμματισμένη σύσκεψη, στην Άρτα, των μελών της αντιπροσωπείας με τους υπουργούς Όλγα Γεροβασίλη, Χρήστο Σπίρτζη και Παναγιώτη Κουρουμπλή για έργα υποδομών και ανάπτυξης στην Ήπειρο.
Μ.Τ

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου