ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Dropdown Menu

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή, 1 Ιουλίου 2018

Οι τουρκικές αρχές έκλεισαν γερμανικό σχολείο
by allnews EPIRUS - 0

Με την αιτιολογία ότι δεν πληροί τις προδιαγραφές της νομοθεσίας, οι τουρκικές αρχές έκλεισαν το γερμανικό σχολείο που λειτουργεί στη Σμύρνη για τα παιδιά των γερμανών εργαζομένων στο τοπικό προξενείο.
     Νέα αφορμή προστριβών με την Γερμανία αποτελεί το σφράγισμα γερμανικού σχολείου που λειτουργεί στα Βούρλα της Σμύρνης με μαθητές τα παιδιά των εργαζομένων στο γερμανικό προξενείο Σμύρνης. Ο διευθυντής της σχολής δήλωσε ότι οι αρμόδιοι ήρθαν και σφράγισαν τη σχολή τρεις ώρες μετά την λήξη της σχολικής περιόδου. Και τόνισε: «ελπίζω ότι πρόκειται για κάτι προσωρινό». Η σχολή εξυπηρετεί γερμανούς υπηκόους και σύμφωνα με τις αρχές σφραγίστηκε επειδή δεν πληροί τις προδιαγραφές της τουρκικής νομοθεσίας.
Εξηγήσεις ζητά η γερμανική πρεσβεία στην Άγκυρα
H πρεσβεία της Γερμανίας στην Άγκυρα
H πρεσβεία της Γερμανίας στην Άγκυρα
Οι εξελίξεις θα δείξουν αν πρόκειται για νέα τάση όξυνσης των γερμανοτουρκικών σχέσεων που είναι τεταμένες και με αφορμή την οργάνωση του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν. Η Άγκυρα αντιδρά έντονα για τα μέλη της οργάνωσης που διαφεύγουν στη Γερμανία παρά το γεγονός ότι οι διμερείς σχέσεις εκτιμάται ότι βρίσκονται πλέον σε τροχιά εξομάλυνσης και λόγω της απελευθέρωσης γερμανών υπηκόων που κρατούνταν σε τουρκικές φυλακές. Ουδείς γνωρίζει ωστόσο ποια είναι τα κίνητρα των τουρκικών αρχών που διακινδυνεύουν νέα ένταση με τη Γερμανία, μια εβδομάδα μετά την επανεκλογή του Ταγίπ Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές της 24ης Ιουνίου.
Παρά το γεγονός ότι το σφράγισμα της σχολής δεν επηρεάζει άμεσα τη λειτουργία της, μιας και οι μαθητές βρίσκονται ήδη σε καλοκαιρινές διακοπές, στην υπόθεση παρεμβαίνει η γερμανική πρεσβεία στην Άγκυρα, η οποία ανακοίνωσε ότι θα «ζητήσει από την τουρκική κυβέρνηση να εξηγήσει τους λόγους για το κλείσιμο του γερμανικού εκπαιδευτικού ιδρύματος».
Ανδρέας Ρομπόπουλος, Κωνσταντινούπολη
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου