ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Dropdown Menu

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2018

Περιορισμοί στις ελαστικές μορφές εργασίας
by allnews EPIRUS - 0

Μια ημέρα πριν τις θερινές διακοπές, η γερουσία της Ρώμης ενέκρινε «το διάταγμα για την αξιοπρέπεια». Ήταν προεκλογική υπόσχεση των «Πέντε Αστέρων» και αφορά στον περιορισμό των υπερβολικά ελαστικών μορφών εργασίας.

     Μεταξύ άλλων προβλέπει ότι τα συμβόλαια ορισμένου χρόνου θα μπορούν να ανανεώνονται το πολύ για δυο χρόνια και όχι τρία. Στην συνέχεια ο εργαζόμενος είτε θα προσλαμβάνεται είτε θα πρέπει να βρει άλλη θέση.  Οι δε «εταιρίες ταχείας παράδοσης φαγητού» θα είναι υποχρεωμένες να ασφαλίζουν τους νέους που συνεργάζονται μαζί τους. Ένα άλλο μέτρο αφορά τις πολυεθνικές εταιρίες που έλαβαν χρηματικές ενισχύσεις από το ιταλικό δημόσιο. Σε περίπτωση που αποφασίσουν να φύγουν από  την Ιταλία, θα πρέπει να επιστρέψουν διπλάσιο ποσό από αυτό που τους δόθηκε.  
«Πρόκειται για τον πρώτο νόμο για την εργασία  που δεν γράφτηκε από ισχυρά οικονομικά συμφέροντα», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και αρχηγός των Πέντε Αστέρων,  Λουίτζι Ντι Μάιο H  κεντροαριστερά όμως πιστεύει ότι «οι περιορισμοί είναι τόσοι πολλοί, που στο τέλος θα αυξηθεί η αδήλωτη εργασία».
Η Ένωση Βιομηχάνων αντιδρά
Μετανάστες εργάζονται σε χωράφια στη νότια Ιταλία
Μετανάστες εργάζονται σε χωράφια στη νότια Ιταλία
Η Ένωση Βιομηχάνων Confindustria εξέφρασε επίσης την αντίθεσή της θεωρώντας ότι θα δημιουργηθούν προβλήματα στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Η εταιρία ταχείας παράδοσης φαγητού Foodora, έκανε γνωστό ότι πουλά την επιχείρησή της στην Ιταλία. Μια κίνηση που αποτελεί προφανώς και αντίδραση στην υποχρεωτική ασφάλιση των νέων με ποδήλατο που παραδίδουν τα εδέσματα στα διάφορα σπίτια.  
«Βάλαμε σε δύσκολη θέση αυτούς τους μπακάληδες της εργασίας. Ο Ντι Μάιο θα άξιζε να του αφιερωθεί εθνική γιορτή», ήταν το σχόλιο του ιδρυτή των «πεντάστερων» Μπέπε Γκρίλο για την σχετική εξέλιξη.
Στο μεταξύ, από την μεριά του, ο υπουργός Εσωτερικών και Γραμματέας της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι, επισκεπτόμενος την Κάτω  Ιταλία, ξάφνιασε πολλούς σχολιαστές και θέλησε να δηλώσει: «Δεσμεύομαι ότι θα σταματήσει η εκμετάλλευση των ξένων εργατών στα χωράφια του ιταλικού νότου-χρησιμοποιώντας ακόμη και ντρόουν- και ότι  θα κλείσουν τα γκέτο στα οποία τους αναγκάζουν να ζουν». Είναι αλήθεια, άραγε, ή απλή προπαγάνδα;  
Αθανασία Συγγελλάκη, Ρώμη
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου