allnews-epirus

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 150 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΦΟΝΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟ 7,2 R ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ


Φιλιππίνες: Συγκλονιστικό βίντεο από κατάρρευση εκκλησίας την ώρα σεισμού
Ξεπέρασε τους 150 ο αριθμός των νεκρών από το σφοδρό σεισμό 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έγινε χθες στις Φιλιππίνες. Περισσότεροι από 300 είναι τραυματίες. Τουλάχιστον 23 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται και πιστεύεται ότι παραμένουν παγιδευμένοι κάτω από σωρούς τσιμέντου.
Από τον σεισμό υπέστησαν ζημιές πολλά κτίρια στο Μποχόλ και το Σεμπού, όπως νοσοκομεία, ξενοδοχεία, εκκλησίες, εμπορικά κέντρα και αγορές. Αναφέρθηκαν επίσης προβλήματα σε δρόμους και σε γέφυρες των επαρχιών αυτών. Τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν να προσεγγίσουν απομονωμένες κοινότητες δύο μεγάλων νησιών των κεντρικών Φιλιππίνων που επλήγησαν ιδιαίτερα από τον φονικό σεισμό. Οι αρχές φοβούνται ότι σε αυτές τις κοινότητες θα υπάρχουν πολλά θύματα.
Χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν την  νύκτα έξω από τα σπίτια τους καθώς εκφράζονταν φόβοι ότι οι μετασεισμοί μπορεί να προκαλούσαν την κατάρρευση και άλλων κτιρίων. Ο πρόεδρος Μπενίνιο Ακίνο επισκέφθηκε το Μποχόλ και έδωσε οδηγίες στους αξιωματούχους να εξασφαλίσουν ότι οι τιμές των τροφίμων και άλλων βασικών αγαθών θα παραμείνουν σταθερές. 
Τουλάχιστον δέκα είναι οι ιστορικές εκκλησίες που υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Συγκλονιστικό είναι το βίντεο της κατάρρευσης μίας από αυτές, την ώρα που η γη τρέμει από το σεισμό των 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη