allnews-epirus

"ΚΑΘΑΡΟ" ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΔΙΠΛΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ.- ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΑΛΙ.- ΚΡΙΣΙΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ

Αστυνομικές πηγές συνδέουν τη διπλή δολοφονία των Χρυσαυγιτών με τον Μαζιώτη και

"Καθαρό" είναι το όπλο τύπου Zastava που χρησιμοποίησαν οι άγνωστοι στην χθεσινή διπλή δολοφονία. Δεν είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε καμιά παρόμοια περίπτωση. Αυτό δεν εκπλήσσει την Αστυνομία, γνωρίζοντας οτι η παράνομη κυκλοφορία όπλων στην Ελλάδα, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Κυρια πηγή εισόδου όπλων η Αλβανία, από την εποχή της εξέγερσης και της λεηλασίας των στρατοπέδων της πριν χρόνια.
Σύμφωνα λοιπόν με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, ολοι οι κάλυκες που βρέθηκαν και περισυνελέγησαν από την αστυνομία στο σημείο της διπλής δολοφονικής επίθεσης έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο, προέρχονται από το ίδιο όπλο τύπου Zastava, διαμετρήματος 9 mm.

Από τον χώρο της διπλής ανθρωποκτονίας είχαν περισυνελλεγεί, δώδεκα κάλυκες. Ύστερα από τη βαλλιστική έρευνα που έγινε στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας, το όπλο δεν ταυτοποιήθηκε με άλλη υπόθεση στο παρελθόν.

Σημειώνεται ότι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία έχει αναλάβει την έρευνα για την υπόθεση, με εντολή του αρχηγού της ΕΛΑΣ, μελετά βίντεο που έχει καταγράψει τη σκηνή της δολοφονικής επίθεσης. Το βίντεο, όπως δήλωσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, παρέδωσε ο ίδιος από τα γραφεία.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι δράστες της δολοφονίας προσέγγισαν πεζή τα θύματα, αφού αποβιβάστηκαν σε κοντινό σημείο, από δίκυκλη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν. Συγκεκριμένα, οι δύο δράστες άφησαν τη μοτοσικλέτα, μάρκας Honda Varandero, σκούρου χρώματος, λίγο πιο πάνω από τα γραφεια της Χρυσής Αυγής, στην απέναντι πλευρά του δρόμου, γύρισαν με τα πόδια στο σημείο, όπου βρίσκονταν τέσσερα άτομα και ο ένας τους πυροβόλησε με το εννιάρι πιστόλι. Αποτέλεσμα ήταν να πέσουν νεκροί από τις σφαίρες ο 27χρονος Γιώργος Φουντούλης και ο 22χρονος Μανώλης Καπελώνης, ενώ σοβαρά τραυματίστηκε ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο "Γ.Γεννηματάς".

Μετά τη διπλή δολοφονία, από την εκτεταμένη έρευνα της αστυνομίας βρέθηκαν διάφορες κλεμμένες μοτοσικλέτες, αλλά δεν διαπιστώθηκε αν είναι κάποια απ' αυτές, των δραστών.

ΚΡΙΣΙΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Γεώργιος Γεννηματάς νοσηλεύεται διασωληνωμένος ο 29χρονος Γέροντας Αλέξανδρος ο οποίος τραυματίστηκε από τα πυρά αγνώστων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, όπου έπεσαν νεκροί άλλοι δύο άντρες.
Σύμφωνα με το δεύτερο ιατρικό δελτίο που εκδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου κατά την πολύωρη χειρουργική επέμβαση από ομάδα χειρουργών έγινε στον τραυματία σπληνεκτομή και αποκαταστάθηκαν οι βλάβες, καθώς όπως διαπιστώθηκε ο νεαρός άντρας έφερε κάκωση σπλήνας, τραυματισμό στομάχου, ρήξη διαφράγματος και τρεις τραυματικές ρήξεις πνεύμονα και ενδοπνευμονική αιμορραγία.
Όπως επίσης ανακοινώθηκε από το νοσοκομείο ο τραυματίας κατά τη διακομιδή του είχε διαμπερές τραύμα στην αριστερή θωρακοοσφυϊκή χώρα και στην αριστερή υποκλείδια χώρα ως πύλες εισόδου και εξόδου της σφαίρας.
Η κατάσταση του τραυματία παραμένει κρίσιμη και παρακολουθείται από ομάδα χειρουργών.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη