ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ "ΜΑΪΜΟΥ" ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

  

«Μαϊμού» ινστιτούτο αισθητικής και εξαπατούσε τους πολίτες -σε ορισμένους εκ των οποίων προκλήθηκαν σωματικές βλάβες από τις… υπηρεσίες που προσφέρθηκαν- προχώρησε η αστυνομία. Το "Ινστιτούτο" λειτουργούσε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Όπως προέκυψε από τις πολύμηνες έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, από τη δράση του κυκλώματος εξαπατήθηκαν τουλάχιστον 59 πολίτες. Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία  κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 11 ατόμων, ηλικίας 23 έως 60 ετών.
Ειδικότερα, οι παραπάνω συγκρότησαν τουλάχιστον από τις αρχές του 2012 εγκληματική οργάνωση, η οποία ίδρυσε επιχείρηση που εμφανιζόταν είτε ως δερματολογικό κέντρο είτε ως ινστιτούτο αισθητικής, αλλάζοντας συχνά τόσο την έδρα της επιχείρησης όσο και την ονομασία της, που δεν διέθετε σχετική άδεια λειτουργίας. Στο πλαίσιο των παρεχόμενων υπηρεσιών περιλαμβάνονταν διάφορες υπηρεσίες περιποίησης προσώπου και σώματος και  θεραπείες δερματολογικών παθήσεων, οι οποίες υποτίθεται ότι πραγματοποιούνταν υπό την επίβλεψη ιατρού - δερματολόγου, ιδιότητα με την οποία εμφανιζόταν ψευδώς μια 29χρονη Ελληνίδα, μία εκ των ανωτέρω μελών της εγκληματικής οργάνωσης.
Η 29χρονη μαζί με 60χρονη μητέρα της, επίσης μέλος της οργάνωσης, αναρτούσαν για την προσέλκυση πελατείας σε διάφορες ιστοσελίδες του διαδικτύου, εκπτωτικά κουπόνια παροχής υπηρεσιών, στα οποία αναφερόταν έκπτωση έως και 90%, συγκριτικά με την πραγματική αξία των υπηρεσιών.
Σωματικές βλάβες
Τους πελάτες που προέβαιναν στην αγορά των σχετικών κουπονιών, υποδέχονταν στην επιχείρηση μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ενώ άλλοι συνεργοί τους παρουσιάζονταν ως υπεύθυνοι ή ακόμα και ως ιατροί, πραγματοποιώντας την πρώτη συνάντηση και προτείνοντας επιπλέον προγράμματα, για την αποκόμιση του μεγαλύτερου δυνατού κέρδους. Στη συνέχεια αφού εισέπρατταν το ανάλογο χρηματικό ποσό, πραγματοποιούσαν συνήθως μία ή μέρος των προβλεπόμενων συνεδριών και ακολούθως προφασιζόμενοι διάφορες δικαιολογίες ανέβαλαν συνεχώς τα προγραμματισμένα ραντεβού και τελικά άλλαζαν έδρα και επωνυμία της επιχείρησης.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχει προκύψει ότι, από τα παραπάνω μέλη της οργάνωσης, εξαπατήθηκαν 59 άτομα, σε κάποια εκ των οποίων προκλήθηκαν σωματικές βλάβες (εξανθήματα, ερεθισμοί). Από την εν λόγω παράνομη δραστηριότητα, είτε με την αγορά κουπονιών είτε με άλλους τρόπους πώλησης των προαναφερόμενων υπηρεσιών, η εγκληματική οργάνωση αποκόμισε το χρηματικό ποσό των περίπου 55.000 ευρώ.
Επιπλέον, από την αστυνομία ερευνάται καταγγελία πολίτη, σύμφωνα με την οποία δύο εκ των μελών γυναικών της οργάνωσης, ηλικίας 29 και 58 ετών, εκμεταλλευόμενες άνοια της ηλικιωμένης μητέρας του, από τον Νοέμβριο του 2011 έως τον Ιούνιο του 2012, την οδηγούσαν σε υποκατάστημα τράπεζας και παριστάνοντας συγγενικά της πρόσωπα, προέβαιναν σε αναλήψεις χρηματικών ποσών, αποκομίζοντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 55.600 ευρώ.
Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την τυχόν διακρίβωση διάπραξης παρόμοιων αδικημάτων σε βάρος άλλων ανυποψίαστων πολιτών.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη