ΜΑΣΤΙΓΑ ΟΙ ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ: ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΥΠΕΡΑΙΩΝΟΒΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟ ΟΡΕΙΝΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ



Τελικά σε επικίνδυνη μάστιγα έχουν μεταβληθεί οι αθίγγανοι, με καθημερινή παρουσία στα αστυνομικά δελτία για ληστείες, διαρρήξεις, εξαπατήσεις,διακίνηση ναρκωτικών και όπλων, αλλά κυρίως για ¨κτυπήματα" ηλικιωμένων στα χωριά με λιγοστούς κατοίκους. "Ο κόμπος έφθασε πλέον στο χτένι" και θα πρέπει να παρθούν δραστικά μέτρα απο τους Δήμους και την Αστυνομία, φθάνοντας ακόμη και στην απαγόρευση της κυκλοφορίας τους σε μικρά χωριά όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι ηλικιωμένοι. Το τελευταίο ίσως ενοχλήσει κάποιους, αλλά θεωρείται αναγκαίο. αν λοιπόν κάτοικοι εντοπίζουν αθίγγανους να κινούνται στα χωριά, να ειδοποιούν την αστυνομία και να απομακρύνονται άμεσα, έστω και προληπτικά,Μιά ακόμη περίπτωση σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας σε ορεινό χωριό, καταγράφηκε χθες απο σπείρα αθίγγανων
Συγκεκριμένα συνελήφθησαν  χθες  στο 9ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Καλπακίου - Κακαβιάς, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς  του αστυνομικού τμήματος Δελβινακίου με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, πέντε αθίγγανοι, τρεις γυναίκες, ηλικίας 45, 47 και 43 ετών και δύο άντρες, ηλικίας 25 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.
Συγκεκριμένα  χθες το πρωί στο Ωραιόκαστρο Ιωαννίνων, οι τρεις γυναίκες αφαίρεσαν με τη μέθοδο της απασχόλησης από το σπίτι γυναίκας, ηλικίας 104 ετών, το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ και στην συνέχεια επιβιβάστηκαν σε  αυτοκίνητο, όπου τις ανέμεναν οι δύο άντρες συνεργοί τους.
Αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, εντόπισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι πέντε δράστες και τους προσήγαγαν στο αστυνομικό τμήμα Δελβινακίου, όπου αναγνωρίσθηκαν από την παθούσα και συνελήφθησαν.
Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος της 43χρονης εκκρεμούσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης 10 μηνών για κλοπή και απόπειρα κλοπής κατ’ εξακολούθηση, ενώ σε βάρος της 45χρονης εκκρεμούσε το μέτρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα μας, συνεπεία δικαστικής απόφασης.
Την προανάκριση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Δελβινακίου, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους στην τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Ιωαννίνων.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη