ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΝ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΖΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Κ. ΣΗΜΙΤΗ


Η κυβέρνηση, με δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, καταδικάζει την εμπρηστική επίθεση στην κατοικία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.
«Κάθε απόπειρα πυροδότησης κλίματος έντασης βρίσκει απέναντί της την ελληνική κοινωνία» τόνισε ο κ. Κεδίκογλου.   
Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει την εμπρηστική επίθεση στο εξοχικό σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη.
Σε ανακοίνωσή του, το κυβερνών κόμμα αναφέρει ότι καταδικάζει τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται, όποιο πρόσχημα κι αν επικαλείται και τονίζει:
«Η ΝΔ καταδικάζει τους εμπρηστές περιουσιών που νομίζουν ότι, με πράξεις που εμπίπτουν στο Κοινό Ποινικό Δίκαιο, μπορούν να γίνουν εμπρηστές του πολιτικού κλίματος. Η βία δεν θα περάσει» επισημαίνει η ανακοίνωση.
-Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την εμπρηστική επίθεση στην εξοχική κατοικία του πρώην πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σημίτη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την εμπρηστική επίθεση στην εξοχική κατοικία του πρώην πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη.
Πολίτες και πολιτικοί φορείς οφείλουν να υπερασπιστούν τη Δημοκρατία και τους θεσμούς της, κεκτημένα για τα οποία αγωνίστηκαν γενιές Ελλήνων. Να απομονώσουν την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της.

ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ

Ενδείξεις εμπρησμού, εντόπισε η Πυροσβεστική Υπηρεσία διεξάγοντας προανάκριση, για τα αίτια της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην εξοχική κατοικία του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, στους Αγίους Θεοδώρους.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική βρέθηκαν υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού, τα οποία εξετάζονται ενδελεχώς. Κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής από την Αθήνα έχουν φτάσει στους Αγίους Θεοδώρους και διεξάγουν έρευνα για τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά.





Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη