Η αντίστροφη μέτρηση για την κλήρωση της φάσης των ομίλων του Μουντιάλ έχει αρχίσει (θα γίνει την Παρασκευή στη Βραζιλία) και η ΦΙΦΑ κατάρτισε τα γκρουπ δυναμικότητας από τα οποία θα προκύψουν οι όμιλοι.
Στο πρώτο γκρουπ βρίσκονται οι επικεφαλής των ομίλων με βάση την κατάταξη της ΦΙΦΑ. Πρόκειται για τις Βραζιλία, Αργεντινή, Κολομβία, Ουρουγουάη, Βέλγιο, Γερμανία, Ισπανία και Ελβετία. Το δεύτερο περιλαμβάνει τις Αλγερία, Καμερούν, Ακτή Ελεφαντοστού, Γκάνα, Νιγηρία, Χίλη, Εκουαδόρ, ενώ το τρίτο αποτελείται από τις Αυστραλία, Ιράν, Ιαπωνία, Κορέα, Κόστα Ρίκα, Ονδούρα, Μεξικό και ΗΠΑ. Η Ελλάδα βρίσκεται στο τέταρτο γκρουπ μαζί με Βοσνία, Κροατία, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία και Ρωσία.
Η ελληνική ομάδα θα βρει σίγουρα απέναντί της μία από τις Βραζιλία, Αργεντινή, Κολομβία, Ουρουγουάη, Βέλγιο, Γερμανία, Ισπανία και Ελβετία (πρώτο γκρουπ) και μία από τις Αυστραλία, Ιράν, Ιαπωνία, Κορέα, Κόστα Ρίκα, Ονδούρα, Μεξικό και ΗΠΑ. Σε δοκιμαστική κλήρωση που διενήργησε η ΦΙΦΑ, η Ελλάδα κληρώθηκε στον 2ο όμιλο με αντιπάλους την Ουρουγουάη, την Γκάνα και την Ιαπωνία.