«Έμφραγμα» έχουν προκαλέσει στο τελωνείο των Κήπων περίπου 1.000 τουρκικά φορτηγά, που επεκτείνονται σε 15 χλμ. και βρίσκονται σταθμευμένα και στις δύο πλευρές των ελληνοτουρκικών συνόρων, περιμένοντας να περάσουν τον έλεγχο και να συνεχίσουν το ταξίδι τους.
Το πρόβλημα προέκυψε λόγω εμπλοκής στην υπογραφή συμφωνίας διέλευσης των φορτηγών διεθνών μεταφορών μεταξύ Τουρκίας-Βουλγαρίας, που είχε ως αποτέλεσμα οι οδηγοί της γειτονικής χώρας να επιλέξουν το μεθοριακό σταθμό του Έβρου για να πραγματοποιήσουν τα δρομολόγιά τους.
Αποτέλεσμα της αδυναμίας τους να περάσουν από τα βουλγαρο-τουρκικά σύνορα, ήταν να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές από σταματημένες νταλίκες εκατέρωθεν του μεθοριακού σταθμού Κήπων.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι από το μεσημέρι της Πέμπτης άρχισε να πραγματοποιείται διέλευση και από τα σύνορα μεταξύ Τουρκίας-Βουλγαρίας, στο τελωνείο «Καπετάν Αντριέγεβο», αλλά θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία, καθώς στις εισόδους και εξόδους του τελωνείου, έχουν επίσης σχηματισθεί ουρές πολλών χιλιομέτρων.
Σε ό,τι αφορά το τελωνείο Κήπων, σύμφωνα με το διευθυντή του, Θανάση Γρηγορίου, η κατάσταση με τις ουρές των τουρκικών φορτηγών εκτιμάται ότι θα αποσυμφορηθεί μέσα στο επόμενο πενθήμερο.