allnews-epirus

ΣΧΟΛΙΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ: ΤΟ...ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ...

Το…δώρο του Πάσχα! Του Απόστολου Βουλδή  Δημοσιογράφου
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΟΥΛΔΗΣ
----------------------------------------------------
Τις περιόδους ευημερίας του γένους οι έξοδοι από τα μεγάλα αστικά κέντρα για μερικές ημέρες απόδρασης (όπως έλεγαν οι γνωστές ατάκες των συναδέλφων στα τηλεοπτικά ρεπορτάζ) κατά την περίοδο του Πάσχα και του Δεκαπενταύγουστου συνδυάζονταν με ένα κυβερνητικό δωράκι.
Περιχαρής και με στόμφο, ο εκάστοτε υπεύθυνος υπουργός, ανακοίνωνε την επιστροφή των πινακίδων κυκλοφορίας , ούτως ώστε οι πολίτες που είχαν παραβεί τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας να μην αποκλειστούν από την χαρά του σουβλίσματος του πασχαλινού αρνιού, με θέα την καταπράσινη φύση.
Τα πρόστιμα σβήνονταν και όλοι, νομοταγείς και μη οδηγοί, ξεχύνονταν να απολαύσουν τις χαρές των χωριάτικων μεζέδων στην πατρογονική γη. Και ας διαμαρτυρόταν –κατόπιν- ο οργανισμός για την κατακόρυφη αύξηση των δεικτών  χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων.
Σήμερα, πλέον, το να εξαλείψεις τις παραβάσεις του κ.ο.κ. (και εν μέσω περιόδου ισχνών αγελάδων) ελάχιστη αξία έχει. Αν αναλογιστεί κανείς πως δεκάδες χιλιάδες έχουν παραδώσει τις πινακίδες τους , μήπως και γλυτώσουν μια επιπλέον επιβάρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού. Μιας και όπως παραδέχθηκε πρόσφατα και η αρμόδια επιτροπή της Βουλής η φορολόγηση μας από το 2010 αυξήθηκε 700%.
Αρα έπρεπε να βρεθεί άλλο …ισοδύναμο μέτρο. Και φυσικά ανακαλύφθηκε. Θα διαγραφούν τα πρόστιμα επιχειρήσεων από την μη καταβολή ΦΠΑ! Μας είπε, με ύφος που δεν επιδεχόταν αμφισβήτησης, ο Πρωθυπουργός.
Μάλιστα για να διευρύνει το αίσθημα ευφορίας που δημιούργησαν οι ανακοινώσεις του, προσέθεσε , πως θα υπάρξει και συμψηφισμός χρεών του Δημοσίου και χρεών ΦΠΑ. Προκειμένου να μην επικρέμαται η δαμόκλειος σπάθη κατασχέσεων και λοιπών συνεπειών του νόμου.
Οπως αποκάλυψε ο κύριος Σαμαράς  ήταν στους σχεδιασμούς του κυβερνητικού συνασπισμού καιρό πριν, αλλά τώρα ήλθε η στιγμή της ευόδωσης.
Βλέπετε ο στόχος της πολυπόθητης εξόδου στις διεθνείς αγορές προς αναζήτηση δανεικών δεν επετεύχθη, τουλάχιστον για την προ εορτών περίοδο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών. Οπότε το ρεγκάλο που μας προϊδέαζαν πως θα λαμβάναμε ως χώρα μετατίθεται χρονικά και έρχεται η υλοποίηση παλαιού αιτήματος  της αγοράς.
Είπαμε πως Πάσχα χωρίς κυβερνητικά δωράκια δεν γίνεται. Εχει μετά από χρόνια αξία εθίμου. Και όταν συνδυάζεται και με επικείμενη εκλογική αναμέτρηση , επιτυγχάνεται το τερπνόν μετά του ωφελίμου!
Στην εσχατιά της Ευρώπης τίποτα δεν αλλάζει τις συνήθειές μας…
Εκλογές χωρίς παροχές, είναι σαν γλυκό κουταλιού χωρίς σιρόπι. Γίνεται; Αμ, δεν γίνεται!

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη