"ΚΑΜΠΑΝΕΣ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΕΦΑ ΣΕ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΑ


  

Η πειθαρχική επιτροπή της UEFA ανακοίνωσε τη «σολομώντεια» απόφαση της για τα όσα απίστευτα συνέβησαν, την προηγούμενη εβδομάδα στο Βελιγράδι. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε πως η εθνική ομάδα της Σερβίας κερδίζει, στα χαρτιά με σκορ 3-0, το επεισοδιακό ματς στο Βελιγράδι κόντρα στην αντίστοιχη της Αλβανίας, στο πλαίσιο των προκριματικών του EURO 2016. Η εθνική ομάδα, όμως, της Σερβίας τιμωρείται με αφαίρεση τριών βαθμών, καθώς και ν' αγωνιστεί χωρίς φιλάθλους στα δύο επόμενα, εντός έδρας, παιχνίδια της. Σερβία και Αλβανία, επίσης, τιμωρούνται με πρόστιμο 100.000 ευρώ.
Να σημειώσουμε πως στο 45ο λεπτό του συγκεκριμένου αγώνα στο Βελιγράδι για τα προκριματικά του EURO 2016, έκανε την εμφάνισή του τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι (!) με μία σημαία πάνω από τον αγωνιστικό χώρο και προπαγάνδιζε χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας». Οταν έφτασε αρκετά χαμηλά, ο Σέρβος ποδοσφαιριστής, Στέφαν Μίτροβιτς, κατάφερε να το πιάσει, και ο συμπαίκτης του, Νεμάνια Γκούντελι, άρπαξε τη σημαία και την κατέβασε.
Η ενέργεια αυτή, όμως, εξόργισε τους Αλβανούς παίκτες, που «όρμησαν» στον Μίτροβιτς και ακολούθησε γενική σύρραξη, με εισβολή φιλάθλων στο γήπεδο, γεγονός που ανάγκασε τον διαιτητή, Μάρτιν Ατκινσον, να διακόψει την αναμέτρηση, δείχνοντας στις δύο ομάδες το δρόμο προς τα αποδυτήρια.

ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΕΦΕΣΗ

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αλβανίας, ανακοίνωσε σήμερα, ότι θα εφεσιβάλλει την απόφαση της UEFA, σύμφωνα με την οποία ο αγώνας με την Σερβία, που διεκόπη, κατακυρώθηκε με τέρματα 3-0 υπέρ των Σέρβων, οι οποίοι με την ίδια απόφαση, τιμωρήθηκαν με απώλεια τριών βαθμών από τα προκριματικά του EURO 2016.
«Η απόφαση της επιτροπής της UEFA, είναι παράξενη και απαράδεκτη. Η αλβανική ομοσπονδία θα υποβάλει έφεση, προκειμένου να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης», δήλωσε σχετικά ο γραμματέας της αλβανικής ομοσπονδίας, Ιλίρ Σούλκου.

ΔΗΛΩΣΗ ΡΑΜΑ

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα αντέδρασε απέναντι στις αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA σχετικά με τον αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων της Σερβίας και της Αλβανίας,
   Σύμφωνα με τον Έντι Ράμα, η Αλβανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FSHF) πρέπει να συνεχίσει τη δικαστική διαμάχη και να ασκήσει έφεση στα ανώτερα όργανα κατά της αδικίας της Πειθαρχικής Επιτροπής απέναντι στη χώρα του.
   "Η FSHF πρέπει να συνεχίσει την μάχη μέχρι τέλους! Σήμερα δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη για το τι συνέβη στο γήπεδο του Βελιγραδίου " Προχωρά Αλβανία" γράφει στο Facebook ο Έντι Ράμα.
   Ο Αλβανός πρωθυπουργός ανάρτησε στη σελίδα του στον δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία γιγάντιας αλβανικής σημαίας, στης εξέδρες, κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη