allnews-epirus

Ο ΝΕΟΣ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΒΕΡΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ

Εγκαινιάστηκε ο νέος καθεδρικός ναός στο Βεράτιο Αλβανίας
  «Κάθε Ορθόδοξος ναός είναι χώρος ειρήνης, παρηγοριάς, χώρος όπου οι άνθρωποι βρίσκουν όχι μόνον το Θεό αλλά και τον εαυτό τους. Συγχρόνως είναι τόπος συναδελφώσεως, όπου με σεβασμό ο ένας συναντά τον άλλον.

 Είναι ακόμη τόπος πνευματικής ανανεώσεως και αγιασμού. Χώρος δοξολογίας του Θεού, όπου συνυπάρχουν η αλήθεια, η αγάπη και η ομορφιά. Ο νέος Καθεδρικός Ναός του Βερατίου, καθώς υψώνεται στο κέντρο της πόλεως, αποτελεί βασικό πνευματικό πνεύμονά της».
   Με αυτά τα λόγια, ο αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος εγκαινίασε  το νέο Καθεδρικό Ναό στο Βεράτιo, αφιερωμένο στον  Άγιο Δημήτριο.

. Στην τελετή του καθαγιασμού συμμετείχαν ο μητροπολίτης Βερατίου Ιγνάτιος, ο επίσκοπος Αμαντείας Ναθαναήλ, πολλοί κληρικοί και πλήθος κόσμου.

   Ο ναός, συνολικού εμβαδού 527 τμ και ύψους 22μ, θεμελιώθηκε το έτος 1994, εν μέσω δυσκολιών, όταν η πόλη του Βερατίου είχε πληγεί από χολέρα. Άρχισε να ανεγείρεται το 2002, με σχέδια και επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας.

   Από τις αρχές Ιουνίου του 2014 μέχρι σήμερα, τέλη Οκτωβρίου, έχουν εγκαινιασθεί επτά νέοι ιεροί ναοί σε διάφορες περιοχές της Αλβανίας και συγκεκριμένα: δύο στα Τίρανα και από ένας στη Σκόδρα, Πόγραδετς, Αλίκο, Κλεισούρα και Βεράτιο.
 


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη