allnews-epirus

ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Ο ΚΟΙΝΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ?





Ο τηλεοπτικός θόρυβος αυθόρμητος ή "στημένος, στις τηλεοπτικές εκπομπές, συνεχίζεται και θα εντείνεται οσο πλησιάζει η ημέρα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Άλλωστε είναι και μια καλή ευκαιρία αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης απο τα τρέχοντα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τον Έλληνα πολίτη, πόσο μάλλον που η Προεδρολογία. έντεχνα "σερβίρεται με την Εκλογολογία. 
Θα βρεθούν οι 180 βουλευτές να εκλέξουν νέο Πρόεδρο αφού σε τούτη την χώρα 180 νοματαίοι, αποφασίσουν για τον επικεφαλής του Ελληνικού Κράτους και όχι ο Λαός όπως συμβαίνει παντού?
Το κάθε κόμμα, "περι άλλων τυρβάζει" , κάποιοι σίγουροι ότι θα βρεθούν οι "180" και άλλοι οτι αυτό είναι αδύνατον και θα προκηρυχθούν εκλογές. Κάπου εκει δίνονται στην δημοσιότητα και  σφυγμομετρήσεις πολιτών (έγκυρες?), ότι οι πολίτες δεν θέλουν πρόωρες εκλογές.
Αυτά στο προσκήνιο...
Στο παρασκήνιο, τα κόμματα δουλεύουν νυχθημερόν, για τον εντοπισμό αρεστών σε αυτούς υποψηφίων, που να είναι όμως και κοινής αποδοχής.
Η ΝΔ γνωρίζει εκ των προτέρων οτι κάποιο όνομα απο την παράταξή τους, δεν θα γίνονταν ποτέ αποδεκτό απο την αντιπολίτευση. Θα ενέκριναν όμως κάποιον μετριοπαθή της Αριστεράς που συγκεντρώνει και την αποδοχή της κοινής γνώμης. 
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα έλεγε όχι αν μαζί με την πρωθυπουργία που διεκδικεί ο Αλέξης Τσίπρας, είχε και Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έναν πολιτικό της Αριστεράς που άφησε την σφραγίδα του στον χώρο, θεωρείται έντιμος και κυρίως, γνωρίζει πολύ καλά την πολιτική και θα ανεβάσει τον πήχυ από κεί που θα τον εγκαταλείψει ο Κάρολος Παπούλιας. Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει την θέση του ΚΚΕ σε μια τέτοια επιλογή, αλλά...είπαμε, χρειάζονται μόνο 180 ψήφοι..
Ποιος λοιπόν μπορεί να είναι τόσο αποδεκτός,που να συγκεντρώνει τους ψήφους που απαιτούνται?
Ο ένας μετά απο τον άλλο διαγράφεται απο τις λίστες των κομμάτων. Στα δημοσιογραφικά γραφεία και στα επιτελεία των κομμάτων, ένα όνομα παραμένει χωρίς διαγραφή. ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ. 
Επίσημα ο κ. Κωνσταντόπουλος, δεν τοποθετήθηκε επι του θέματος και κανένας δεν γνωρίζει αν θα αποδεχτεί ή όχι μια τέτοια πρόταση. Ανεπίσημα χαμογελά χωρίς να απαντά οταν συνάδελφοι του, ή φίλοι, των ρωτούν. 
Με τα μέχρι τώρα στοιχεία, είναι ο μόνος που μπορεί να συγκεντρώσει τους απαιτούμενος ψήφους εκλογής, εκτός κι αν παλιοί συνεργάτες και σύντροφοί του,  του γυρίσουν την πλάτη. Η συνέχεια θα δείξει...
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΟΥΣΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη