Σε συμπληρωματική κατάθεση καλούνται αύριο από τον εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλο, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος και ο βουλευτής του κόμματος Παύλος Χαϊκάλης για την υπόθεση χρηματισμού που κατήγγειλαν. Ο εισαγγελικός λειτουργός κρίνει ότι μετά την κατάθεση του Γιώργου Αποστολόπουλου προκύπτουν σημεία για τα οποία θα ζητήσει περαιτέρω διευκρινίσεις από τους δυο πολιτικούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του ο κ. Αποστολόπουλος έδωσε διαφορετική εκδοχή για τα γεγονότα, υποστηρίζοντας ότι ο βουλευτής ήταν αυτός που τον προσέγγισε και του είπε ότι αν λυθεί το οικονομικό του πρόβλημα θα ψηφίσει για πρόεδρο. Ο κ. Αποστολόπουλος φέρεται μάλιστα να υποστηρίζει ότι έχει και αυτός στοιχεία για την προσέγγιση του κ. Χαϊκάλη και μάλιστα ότι ήταν έτοιμος να τον καταγγείλει στις αρχές.
ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ Η ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ
«Δεν γνωρίζω, και δεν υπαινίχθηκα, αν ο Γ. Αποστολόπουλος είναι και σήμερα συνεργάτης του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένου», αναφέρει σε δήλωση που εξέδωσε πριν από λίγο η βουλευτής Χρυσούλα Γιαταγάνα.
«Με αφορμή δημοσιεύματα ύστερα από συνομιλία που είχα με δημοσιογράφους στη Βουλή, οφείλω να ξεκαθαρίσω τα εξής: Δεν είπα ποτέ, και δεν πιστεύω, ότι οι καταγγελίες Χαϊκάλη για απόπειρα χρηματισμού του είναι στημένες. Αντίθετα θεωρώ, και το υπογράμμισα στους δημοσιογράφους, ότι η υπόθεση αυτή είναι σοβαρή και πρέπει να ελεγχθεί άμεσα και εξονυχιστικά από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Δεν γνωρίζω, και δεν υπαινίχθηκα, αν ο Γ. Αποστολόπουλος είναι και σήμερα συνεργάτης του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένου», δηλώνει η κ. Γιαταγάνα.
ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Ολοκλήρωσε την κατάθεσή του στον εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλο ως ύποπτος για την τέλεση της κακουργηματικής πράξης της δωροδοκίας βουλευτή ο Γιώργος Αποστολόπουλος.
Κατά την έξοδό τους από το εισαγγελικό γραφείο, ο δικηγόρος του Γ. Αποστολόπουλου, Π. Σαράκης δήλωσε:
«Μετά από κλήση της εισαγγελίας εφετών, ο κ. Αποστολόπουλος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στην έρευνα μετά τις καταγγελίες Χαϊκάλη. Αμέσως ανταποκριθήκαμε, δώσαμε εξηγήσεις, δεν ζητήσαμε προθεσμία και αποσαφηνίσαμε την πραγματικότητα.
Δεν προκύπτει κανένα ποινικό αδίκημα, κανένα πολιτικό θέμα δεν υπάρχει όπως το παρουσιάζει ο κ. Χαϊκαλης. Η πραγματικότητα είναι όπως την κατέθεσε ο κ. Αποστολόπουλος, χωρίς μοντάζ. Πολιτικά ατοπήματα έχει διαπράξει ο κ. Χαικάλης.
Τα βίντεο είναι μονταρισμένα. Αποκάλυψε (σ.σ. ο Γ. Αποστολόπουλος) συνομιλίες που έγιναν για να αποκαλυφθεί η ηθική υπόσταση Χαϊκάλη.
Τα γεγονότα δεν έχουν τη διάσταση που παρουσιάζονται. Το ποινικό και το πολιτικό θέμα αφορά την άλλη πλευρά».
ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΑ...ΜΜΕ
Ευθύνες στα ΜΜΕ «τα οποία έδωσαν αδίκως ένα περιεχόμενο προσωπικής επίθεσης, που δεν έχει καμία σχέση με τις θέσεις τους», αποδίδουν με νέα δήλωσή τους οι βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης και Θεόδωρος Παραστατίδης. Με τη δήλωση τους οι δύο βουλευτές εξηγούν σήμερα πως «μέριμνά τους ήταν να ξεπεράσουμε το βαρύ κλίμα που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα, σχετικά με το θέμα της εκλογής προέδρου Δημοκρατίας και όχι να αφήσουν υπόνοια χρηματισμού κάποιων βουλευτών».
«Στις 19 Δεκεμβρίου δημοσιεύσαμε μια τοποθέτηση, πολιτικού περιεχομένου, σχετικά με το σοβαρό θέμα των αποκαλύψεων του κ. Χαϊκάλη. Αυτή η τοποθέτηση παραμορφώθηκε από ορισμένα ΜΜΕ, τα οποία έδωσαν αδίκως ένα περιεχόμενο προσωπικής επίθεσης, που δεν έχει καμία σχέση με τις θέσεις μας. Μέριμνά μας ήταν να ξεπεράσουμε το βαρύ κλίμα που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα, σχετικά με το θέμα της εκλογής προέδρου Δημοκρατίας και όχι να αφήσουμε υπόνοια χρηματισμού κάποιων βουλευτών», αναφέρουν οι δύο βουλευτές και προσθέτουν ότι ουδέποτε στόχευσαν να απαξιώσουν κανένα συνάδελφο βουλευτή και ακόμα περισσότερο να «κατηγορήσουν» οποιονδήποτε.
«Δεν επιθυμούμε να τροφοδοτήσουμε οποιαδήποτε πολεμική προσωπικού χαρακτήρα, η οποία συμβάλει στο να θολώσει το πολιτικό διακύβευμα των ημερών.
Κατόπιν τούτου, δηλώνουμε ότι ανακαλούμε την δήλωσή μας της 19ης Δεκεμβρίου, διότι μόνο έτσι μπορεί να τερματιστεί η διαστρέβλωση των θέσεών μας. Και με αμείωτη ένταση συνεχίζουμε τον πολιτικό μας αγώνα για μια νέα πορεία με μια νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία».
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΨΕΥΔΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος επικοινώνησε πριν από λίγο με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι ΔΕΝ υπάρχει ανακοίνωση ή διαρροή από την ΕΛ.ΑΣ. για μονταρισμένο υλικό και χαρακτήρισε ψευδή όσα σχετικά βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε υποχρεωμένοι να επαναλάβουμε αυτό που ανακοινώθηκε στην συνέντευξη τύπου της Παρασκευής 19 Δεκεμβρίου 2014:
Στην εισαγγελία παραδόθηκαν οι πρωτογενείς πηγές με αποθηκευμένα στην ενσωματωμένη μνήμη τους, το οπτικό και ηχητικό υλικό από τις συναντήσεις του Π. Χαϊκάλη με το πρόσωπο που αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει.
Πρόκειται για ένα ρολόι - κάμερα και ένα ηλεκτρονικό μαγνητόφωνο μέσα στα οποία υπάρχει το υλικό - ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ - από την πρωτογενή του αποθήκευση. Άρα είναι αμοντάριστα όλα όσα ελέχθησαν και καταγράφηκαν.