allnews-epirus

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ



Με τον υφυπουργό ΠΕΚΑ κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου συναντήθηκαν  ο πρόεδρος και ο ομικός Σύμβουλος του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, Στέφανος Μουστακλής και Δημήτριος Σιώλος, και ο Σταύρος Καλογιάννης, για θέματα που αφορούν τις αστικές συγκοινωνίες.
Ειδικότερα συζήτησαν:
·         τη δυνατότητα κατασκευής, 
από πλευράς ΔΕΠΑ, εγκαταστάσεων αποθήκευσης φυσικού αερίου σε χώρο του Αστικού ΚΤΕΛ στα Ιωάννινα. Την διανομή του φυσικού αερίου θα αναλάβει το ίδιο το ΚΤΕΛ,
·         τη δυνατότητα χρηματοδότησης της αντικατάστασης του στόλου των αστικών λεωφορείων του ΚΤΕΛ, με νέα λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, με καύσιμο φυσικού αερίου, μέσω Προγράμματος του νέου ΕΣΠΑ (2014-2020).
Ο Υφυπουργός κ. Παπαγεωργίου επικοινώνησε με τη ΔΕΠΑ ώστε την ερχόμενη εβδομάδα κλιμάκιο τεχνικών της Εταιρείας να έρθει στα Ιωάννινα για να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή των εγκαταστάσεων αποθήκευσης.

Παράλληλα, θα υπάρξει συνεργασία τόσο του υφυπουργού ΠΕΚΑ όσο και του Σταύρου Καλογιάννη με το Υπουργείο Ανάπτυξης, για να διερευνηθούν όλες οι δυνατότητες χρηματοδότησης της αντικατάστασης των λεωφορείων, έστω και σε πιλοτικό επίπεδο, όπως είχε γίνει παλαιότερα για τα λεωφορεία της Αθήνας. Σημειώνεται ότι ο νόμος για τη διαχείριση των Προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ ψηφίστηκε χθες στη Βουλή, οπότε άνοιξε ο δρόμος για την έγκριση του ΕΣΠΑ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την εφαρμογή των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη