allnews-epirus

"ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ": "ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ? "



"Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο απο την Περιφέρεια για τον Τουρισμό? Πώς δαπνούνται τα χρήματα απο το σχετικό κονδύλι? Τι απέδωσε η μέχρι τώρα συμμετοχή της Περιφέρειας σε διάφορες εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό? Αυτές είναι μεταξύ άλλων ερωτήσεις που απευθύνουν στον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Συμμαχία Ηπειρωτών», με επικεφαλής τον Γιώργο Ζάψα. 
Όπως επισημαίνουν, είναι σε εξέλιξη το έργο «Ενέργειες για την προώθηση και προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιφέρειας Ηπείρου», με προϋπολογισμό 1.156.809,92 και με συμβατικό  ποσό 1.027.247,20 ευρώ και τονίζουν: «Εκτιμούμε πως οι ενέργειες της περιφέρειας μας και οι δράσεις που αναλαμβάνει πρέπει να ακολουθούν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τον Τουρισμό στην Ήπειρο. Αυτό το σχέδιο, εάν έχει εκπονηθεί, δεν το γνωρίζουμε και δεν έχει παρουσιασθεί στο περιφερειακό Συμβούλιο, όπως επίσης δεν έχουν παρουσιασθεί τα αποτελέσματα των δράσεων που έχει αναλάβει η διοίκηση της περιφέρειας». 
Ρωτούν λοιπόν τον περιφερειάρχη: «Πόσο και ποιο τμήμα του έργου παραλήφθηκε, τι έργο απομένει να παραληφθεί και ποιο το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του; Δεδομένου ότι, από τα 899.999,64 ευρώ της πίστωσης του έργου: «Ενέργειες για την προώθηση και προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιφέρειας Ηπείρου», μέχρι τον Οκτώβριο 2014, πληρώθηκε το ποσό των 662.631,36 ευρώ στον ανάδοχο. Έγινε αξιολόγηση των ωφελημάτων: από τη συμμετοχή μας στις εγχώριες και διεθνείς εκθέσεις Τουρισμού, από την παραγωγή έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού, όπως και άλλων εργαλείων προβολής και είναι συμβατή η σχέση κόστους – οφέλους από αυτές τις δράσεις; Ποια τα συμπεράσματα από την  Συνάντηση Εργασίας Δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων και Γερμανών Εμπειρογνωμόνων του Τουρισμού και πως σκέπτεται η περιφέρεια να συνδέσει αυτή την εμπειρία με το δικό μας έργο Τουριστικής προβολής;»


ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ

Η "Συμμαχία Πολιτών" απεθύνει και μια άλλη ερώτηση στον κ. Καχριμάνη, σχετικά με την εξέλιξη των έργων στην Ιόνια Οδό. Σε αυτ'η επισημαίνει α εξής:

 «Με βάσει ποια μελέτη της Περιφέρειας ή του αρμοδίου Υπουργείου, ποια γνώμη του ΤΕΕ, προτείνει τη μείωση του τεχνικού αντικειμένου γέφυρας του Δυτ. Άξονα στο Αυγό Ιωαννίνων και τη μεταφορά χρηματοδότησης για τη σύνδεση Γέφυρας Καλογήρου – Δ.Α.; Ποιος εξασφαλίζει ότι δεν θα έχουμε δυο έργα ελλειμματικά, εάν γίνει αποδεκτή η πρόταση του περιφερειάρχη; Που βρίσκεται το θέμα σήμερα και ποιοι άλλοι φορείς ή φυσικά πρόσωπα ενεπλάκησαν σε αυτή τη συζήτηση; Σε ποιες ενέργειες έχει προχωρήσει η περιφέρεια Ηπείρου για την κατασκευή των παράπλευρων και των συνδετήριων οδών με τον Δυτ. Άξονα, καθώς και των απαραίτητων κάτω κ' άνω διαβάσεων; Ικανοποιεί, μέχρι στιγμής, η τήρηση των περιβαλλοντικών όρων κατασκευής του έργου του Δυτικού Άξονα και πόσο ενεργό ρόλο έχει αναλάβει η περιφέρεια για το θέμα;».

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη