allnews-epirus

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ 4ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Αν όλα πάνε καλά, το C-130 με το οποίο θα μεταβεί ο μικρός Αλέξανδρος που νοσηλεύεται στην ΜΕΘ Παίδων του Παεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας,  στο Καριδοχειρουργικό κέντρο της Πάντοβα, θα πετάξει το απόγευμα από το αεροδρόμιο του Αράξου. 
Το πρωΐ προσγειώθηκε στο ίδιο αεροδρόμιο το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, που μετέφερε τέσσερις Ιταλούς επιστήμονες μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής του καρδιοχειρουργικού κέντρου.
Με τη συνδρομή του προσωπικού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας αναμένεται σε λίγη ώρα να καταφθάσουν στο Ρίο και νωρίς το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η επέμβαση διασύνδεσης του 4χρονου με μηχάνημα εξωσωματικής κυκλοφορίας.
Στη συνέχεια τον μικρό Αλέξανδρο θα παραλάβει ειδική μονάδα του ΕΚΑΒ και μαζί με τους τέσσερις Ιταλούς επιστήμονες, τον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του ΠΠΝΠ κ. Ηλιάδη και έναν νοσηλευτή θα μεταβούν στον Άραξο, απ' όπου με αεροσκάφος C-130 θα πετάξουν για τη Βενετία και από εκεί θα μεταβούν στην Πάντοβα όπου και θα πραγματοποιηθεί η επέμβαση μεταμόσχευσης καρδιάς στον 4χρονο.
Όπως πληροφορείται το tempo24.gr πρόκειται για την πρώτη αεροδιακομιδή αυτού του επιπέδου που πραγματοποιείται στην Ελλάδα. Σύμφωνα επίσης με τις τελευταίες πληροφορίες η κατάσταση της υγείας του 4χρονου είναι σταθεροποιημένη
Όπως εξήγησε στ tempo24.gr ο διοικτής του ΠΠΝΠ Χ. Μπονάνος, δεν γίνονται στην Ελλάδα μεταμοσχεύσεις καρδιάς στα μικρά παιδιά. Για το λόγο αυτό, η χώρα έχει προχωρήσει σε διακρατικές συνεργασίας με μεγάλα επιστημονικά κέντρα του εξωτερικού. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη το ΠΓΝΠ μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου έχει έρθει σε επαφή με το πανεπιστημιακό κέντρο της Πάντοβας στην Ιταλία όπου γίνονται αυτές οι μεταμοσχεύσεις. Τα έξοδα τα οποία προβλέπονται υπέρογκα θα καλυφθούν από τον ΕΟΠΥΥ καθώς ο μικρός είναι ασφαλισμένος. 
Ο μικρός Αλέξανδρος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΓΝΠ σε πολύ σοβαρή κατάσταση. "Το παιδί το κρατάμε στη ζωή...", σημείωσε ο κ. Μπονάνος, σημειώνοντας ότι ο 4χρονος υποστηρίζεται μηχανικά και πάσχει από σοβαρής μορφής μυοκαρδιοπάθεια, ενώ το πρωΐ σήμερα η κατάστασή του έχει σταθεροποιηθεί
Υπενθυμίζουμε οτι, η περιπέτεια για το παιδί, αλλά και την οικογένειά του, ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες, όταν παρουσίασε πρόβλημα υγείας και διακομίστηκε από την Πρέβεζα, σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων.
Εκεί οι γιατροί έκριναν πως έπρεπε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας, αλλά οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την προσγείωση στρατιωτικού αεροπλάνου, στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.
Έτσι, αποφασίστηκε να μεταφερθεί στην ΜΕΘ Παίδων και Εφήβων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας. Ταυτόχρονα, ξεκίνησαν οι ενέργειες, ώστε να βρεθεί μεταμοσχευτικό κέντρο, στο οποίο θα μπορούσε να νοσηλευθεί ο μικρός Αλέξανδρος, μέχρι να βρεθεί και το κατάλληλο μόσχευμα. Τελικά, η θετική απάντηση ήλθε από το πανεπιστημιακό κέντρο της Πάντοβα.
ΝΙΚΟΣ ΣΥΦΑΝΤΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη