allnews-epirus

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ


Επίσκεψη στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Παντελής Κολόκας. Μια επίσκεψη που είχε το συμβολισμό της στήριξης τόσο της Σχολής, που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα μετά το τραγικό περιστατικό του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη, όσο και των σπουδαστών, που αντιμετωπίζουν πολύ δύσκολες συνθήκες το τελευταίο διάστημα.

Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος συζήτησαν με την Διευθύντρια Αλεξάνδρα Μέγα, το εκπαιδευτικό προσωπικό και σπουδαστές, τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βοηθήσει ο Δήμος Ιωαννιτών και συμφώνησαν να αναληφθούν πρωτοβουλίες σε τρεις κατευθύνσεις: στην ψυχολογική στήριξη των σπουδαστών, στην εξωστρέφεια και την προβολή του έργου της Σχολής και στην άσκηση πίεσης στην πολιτεία ώστε να αναβαθμίσει μια Σχολή μοναδική στον τομέα της για όλη την Ελλάδα
 
Όπως υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, οι αρμόδιες αρχές θα συνεχίσουν το έργο τους για τη διερεύνηση των συνθηκών και των αιτιών θανάτου ενός νέου παιδιού. Όμως, υποστήριξε, αποδίδοντας τιμή στη μνήμη του Βαγγέλη και σκεφτόμενοι όλα τα παιδιά που σπουδάζουν στη σχολή, έχουμε υποχρέωση να συζητήσουμε για το πώς θα είναι καλύτερη η «επόμενη μέρα».

«Αυτό που συζητήσαμε και συναποφασίσαμε, είναι να δούμε την ‘επόμενη μέρα’ σε τρία επίπεδα» όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, αναφερόμενος αναλυτικά στις αποφάσεις που ελήφθησαν. Έτσι  αποφασίστηκε:

-Πέρα από την ψυχολογική στήριξη των σπουδαστών σε αυτή τη φάση, «οι κοινωνικές δομές του Δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με άλλες εξειδικευμένες δομές (π.χ. Πανεπιστήμιο) να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο ώστε να αντιμετωπίσουμε σε βάθος χρόνου, κι όχι στιγμιαία, φαινόμενα εκφοβισμού και άλλα κοινωνικο-ψυχολογικά ζητήματα», όπως είπε ο κ. Μπέγκας. Έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξει «μια σοβαρή προσέγγιση του θέματος κι ένα μόνιμο δίκτυο» που θα βοηθήσει όχι μόνο τα παιδιά της Γαλακτοκομικής, αλλά και όπου υπάρχει ανάλογη ανάγκη.    
 
-Ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με τη διεύθυνση της Σχολής θα αναλάβει πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν την εξωστρέφεια της Σχολής. «Εκείνο που έχει σημασία αυτή τη στιγμή είναι να τονωθεί η αυτοπεποίθηση της Σχολής και των σπουδαστών», είπε ο Δήμαρχος, αναγνωρίζοντας ότι πρόκειται για μια Σχολή που παράγει ένα σημαντικό εκπαιδευτικό έργο.
«Είναι μια Σχολή που παράγει αποφοίτους που είναι έτοιμοι από την επόμενη μέρα να βγούνε στην παραγωγή και να στηρίξουν τον πρωτογενή τομέα και να προσφέρουν στην οικονομία της χώρας», υπογράμμισε ο κ. Μπέγκας.
Ο Δήμαρχος πρότεινε σύντομα να ξεκινήσει η πραγματοποίηση εκδηλώσεων και δράσεων υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών, «σημειολογικά σε χώρους δημόσιους του Δήμου, ώστε να παρουσιαστεί η δουλειά που κάνει η Σχολή», ενώ συζητήθηκαν και ζητήματα που σχετίζονται π.χ. με το πώς θα αποκτήσουν ταυτότητα τα προϊόντα της σχολής με την «επώνυμη» συσκευασία τους.

-Τέλος στη συνάντηση τονίστηκε η ανάγκη να αναβαθμιστεί η Γαλακτοκομική Σχολή που παρουσιάζει πολλά λειτουργικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια. Στην κατεύθυνση αυτή ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με άλλους τοπικούς φορείς, όπως η Περιφέρεια, θα κάνουν οργανωμένες παρεμβάσεις  προς τα αρμόδια Υπουργεία και την πολιτική ηγεσία, ζητώντας συγκεκριμένες ενέργειες για την αναβάθμιση της Σχολής.

Καταλήγοντας ο Δήμαρχος Ιωαννιτών καταδίκασε για ακόμη μία φορά τις αντιδράσεις μια «ισχνής μειοψηφίας», όπως είπε, που πραγματοποιούν καθημερινά συγκεντρώσεις έξω από τη Γαλακτοκομική Σχολή, κρατώντας σε «ομηρία» τους σπουδαστές εντός της Σχολής και υπογράμμισε χαρακτηριστικά: 
«Είναι αντιδράσεις μιας ισχνής μειοψηφίας. Η συντριπτική πλειοψηφία των Γιαννιωτών είναι δίπλα στα παιδιά της Γαλακτοκομικής και έδειξε με τη μαζική συμμετοχή της στην εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος πια είναι η στάση της. Δεν σας κρύβω πως προβληματιζόμαστε κι αν αυτό συνεχιστεί, δεν αποκλείουμε να πάρουμε μια νέα πρωτοβουλία καλώντας σε μια μαζική συγκέντρωση που θα έχει τον χαρακτήρα καταδίκης και απομόνωσης τέτοιων φαινομένων».


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη